Neața, neața! După ce săptămâna trecută am primit plângeri că n-am grijă de părul meu, că nu e ok să-l decolorez, că-l agresez, că o să rămân fără, etc, am decis ca de data asta să fiu îngeraș și să vă arăt că și eu am o rutină de îngrijire pentru părul meu, nu-l las chiar așa, de izbeliște! Da, îl supun unor torturi de nedescris, dar încerc să-l și repar, pe cât posibil. Și până acum trebuie să spun că n-am avut probleme majore cu el. Da, mai cade, n-am ce-i face, e normal, dar țin asta sub control. Da, se îngrașă destul de repede, aici chiar nu mă pot băga…E mai lipsit de volum, dar încerc să-i mai dau câte un boost.

Deci, recapitulare: cade. Ce-i de făcut? Păi, în primul rând caut un șampon pentru problema asta. Am folosit mult timp, cu succes, Gerovital anticădere, dar cred că s-a învățat cu el și nu mai are niciun efect. La partea cu îngrășatul nu mai depinde de mine. Îl spăl la 2-3 zile, șamponez de două ori, clătesc foarte bine și aplic balsamul. Nu sar peste balsam niciodată! La două-trei spălări, aplic și o mască. Nu uit de serul pentru vârfuri.

Care sunt produsele mele de îngrijire a părului?

îngrijireCa și șampon, v-am menționat deja Gerovital anticădere. Însă acum folosesc un șampon de același tip de la Yves Rocher. Am vrut să-i dau o șansă, să văd ce poate. O să vă povestesc mai multe într-un review separat!

Balsamul meu adorat este cel regenerant de la Kallos. E ieftin – 4 lei, are o cantitate ok -200ml, și e tare bun! Cele în recipiente mai mari nu-s la fel de ok, să știți. Sau, cel puțin, mie nu-mi priesc. Consum câte un flacon pe lună, doar în iulie am făcut excepție, când am folosit BioTouch de la Wella. L-am găsit într-un magazin de cartier, la 7,6 lei, și m-m gândit că n-ar strica să-i dau o șansă. Se poate aplica atât pe părul umed, cât și pe cel uscat, și nu se clătește. Eu l-am aplicat pe părul umed, am simțit că acționează mai bine și nu încarcă.

Masca mea nu mai este cumpărată din comerț, ci homemade! Așa că amestec 2-3 ouă cu ulei de cocos și aplic amestecul obținut. Obțin un păr cu mai mult volum, mai puternic, mai hidratat. Față de măștile din comerț, care mi se par apă de ploaie… la aceasta am văzut efectele!

Ca ser pentru vârfuri îl folosesc pe cel de la Yves Rocher. Nu face minuni, dar le mai ține sub control.

Produse suplimentare

IMG_20160807_142319Am câteva plăceri vinovate, pe care le folosesc constant. Șamponul uscat Beauty Formulas, despre care v-am vorbit aici, e soluția rapidă pentru probleme urgente. Nu e neapărat un produs de îngrijire, dar te salvează atunci când părul tău nu mai arată deloc ok și tu nu ai timp să faci o baie.

Spray-ul pentru volum de la Balea îl folosesc de relativ puțin timp, dar mi se pare cât de cât ok. Nu vă așteptați la un volum de 300 de ori mai mare, dar ceva-ceva, e acolo. Soluția cu oțet pentru clătirea părului are efect de strălucire. Desigur, putem folosi și oțetul de mere de prin gospodărie. Are același efect!

Aceasta este rutina mea de îngrijire a părului și produsele pe care le folosesc. Deci, să nu credeți că nu am grijă de el. Pur și simplu îmi place să am culori diferite, să experimentez tot felul de nuanțe și chiar am vrut să văd dacă mă pot decolora. În această privință, sunt convinsă că am făcut cea mai bună alegere și am o mare surpriză pentru voi, ca să vedeți exact de ce am făcut acest lucru. Voi ce produse pentru păr folosiți constant? Aveți vreun preferat din ce am enumerat eu? Aștept trucurile și sfaturile voastre!

6 Replies to “Rutina mea de îngrijire a părului

  1. Aceeasi problema o am si eu. Schimb samponul, nu mai folosesc uscatorul, placa, nu-l mai vopsesc si tot imi cade.

    1. placa n-am mai folosit-o de foarte mult timp. de fapt, niciun aparat de coafare. cine stie care or fi cauzele… si de la stres, si de la alimentatie…

    1. :))) ma vazusi pe fb luni? 😀 stai sa vezi, daca nu 😀 produsele de par de la kallos sunt faine rau! ieftine, in cantitate mare, si foarte bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *