Seara bună tuturor! S-a mai dus o săptămână și am reușit să scriu și al treilea articol din acest an. Sper ca și următoarea perioadă să fie mai bogată în informații, o să încerc să nu o mai lălăi, mai ales acum, că am un program fix. Deci nu aș mai avea scuze. Astăzi vreau să vă fac o recomandare de lectură light. Adică o carte young adult, fix genul pe care îl termini în două ore, pentru că e o lectură ușoară și simpatică. Salut, rămas-bun și tot ce se întâmplă între ele este despre relațiile adolescentine, despre prima dragoste, despre distanță și despre suflete pereche. Personal, mi-a plăcut, deși nu m-am regăsit în ea. Nu pot spune că e genul de poveste ideală, însă da, este plauzibilă, dat fiind faptul că sunt multe persoane care au relații de durată în liceu.

Claire și Aidan mai au doar o noapte la dispoziție până își vor separa drumurile. Fiecare din ei va merge la facultate, pe coaste diferite ale țării. Au o relație de câțiva ani, din timpul liceului, iar acum, o dată cu începerea facultății, trebuie să decidă ce vor face în continuare. Cât de ușor este să întreții o relație la câte sute sau mii de kilometri depărtare? Este ultima noapte dinaintea călătoriei lor, așa că acum trebuie să se hotărască – vor rămâne împreună sau se vor despărți?

Este foarte greu să faci un pas de genul, dat fiind faptul că sunt sentimente la mijloc. Claire a făcut o listă cu locuri de vizitat și lucruri de făcut, însă planurile nu se potrivesc, de cele mai multe ori. Așa că noaptea nu iese chiar cum a sperat ea. Însă prietenii, întâmplările, amintirile, toate îi ajută să ia cea mai bună decizie. O carte young adult inspirațională, aș spune.

Salut, rămas-bun și tot ce se întâmplă între ele este o carte sensibilă, însă nu la modul lacrimogen. Mai repede aș vedea-o ca pe o carte care te îndrumă. Da, relațiile sunt complicate. Da, e și mai greu să ai o relație la distanță. Însă timpul pare că le rezolvă pe toate și vindecă tot. Cartea o găsiți pe Libris și o recomand chiar dacă ați trecut de adolescență!

3 Replies to “Recenzie – Salut, rămas-bun și tot ce se întâmplă între ele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *