Ziua bună, oameni faini! Fete dragi, subiectul de azi ne privește strict pe noi. Și nu este tabu, așa cum îl consideră foarte multă lume. Pentru că zona intimă nu mai trebuie să fie tabu. Suntem în secolul 21, avem acces la foarte multă informație, și totuși ne ferim să vorbim de menstruație sau de infecții intime. Chiar dacă multe din noi am avut probabil de multe ori scurgeri ciudate sau infecții netratate. Și asta e posibil să ducă și la chestii mai urâte. Infecțiile urinare, candidozele, toate sunt lucruri normale și tratabile. Important e să avem grijă de noi și de sănătatea intimă, care nu e așa greu de întreținut pe cât pare.

E foarte ușor să ai grijă de tine dacă știi exact ce nevoi are corpul tău. Se poate ca la exterior să fii ok, însă echilibrul intim să îți fie afectat. Ai o scurgere, zici poate că e normal, pui un protej-slip și gata! Însă te-ai gândit că poate fi o infecție, o candidoză sau o vaginoză? Da, sunt chestii normale, care ne pasc pe noi, fetele. Încă din adolescență, suntem predispuse la tot felul de schimbări. Perioada sarcinii, tratamentul cu antibiotice, și ele pot favoriza apariția unor dezechilibre. Tocmai de aceea recomand utilizarea unui supliment precum Floral’aise, care conține doar două ingrediente – lactobacili și vitamina A.

Cauzele infecțiilor pot fi multiple – mergi la medic!

Floral’aise este un supliment ce ajută la sănătatea intimă datorită lactobacililor. Aceștia reprezintă 95% din flora vaginală și sunt cei care ajută la menținerea unui pH acid și a unui mediu sănătos.

Așadar, Floral’aise este un adjuvant, un supliment ce trebuie luat pe lângă tratamentul recomandat de medic. Din păcate, foarte puține femei merg la medic și se tratează după ureche sau din recomandări. Mergeți la ginecolog, nu vă fie rușine, corpul nostru este un templu și trebuie tratat ca atare! Da, sunt lucruri pe care le puteți face zi de zi pentru a menține ingiena – spălat cu produse delicate, purtatul lenjeriei din bumbac, nu din materiale sintetice, consumul de apă suficientă, evitarea dușurilor vaginale, care fac mai mult rău decât bine. Și în plus, control anual la ginecolog, test Papanicolau și toate cele. Câte dintre noi facem asta?

Am avut o perioadă în care făceam infecții foarte des. Mers la ginecolog, am înțeles că de fapt de vină sunt rinichii, pentru că am nisip și se elimină. Dar până atunci mai luam după ureche ovule sau produse de genul. Nu, nu faceți ca mine! Așa nu! Mersul la medic pentru un diagnostic corect e esențial.

În momentul de față mă confrunt cu o nouă infecție, dar am fost la medic și mi-a prescris antibiotic. După cum v-am spus, Floral’aise este ideal pentru tratamentele cu antibiotic, pentru a ajuta la restabilirea florei, așa că îl iau împreună cu tratamentul. Cutia conține 20 de pastile care trebuie luate cu o pauză de 10 zile între cutii. Se recomandă o cură de minim 2-3 luni pentru efecte complete. Mai am puțin și termin prima lună și sper să fie totul ok!

Sănătatea intimă feminină nu este greu de întreținut, de aceea e bine să respectăm lucrurile de bază. În plus, hai să folosim informațiile de care dispunem și să luăm suplimentele ce ne sunt recomandate pentru a restabili echilibrul vaginal. Țineți cont că una sunt suplimentele și cu totul alta este tratamentul prescris de medic. Astfel, pentru a preveni, eu iau Floral’aise, la fel și în cazul tratamentelor! Voi folosiți astfel de suplimente?

14 Replies to “Sănătatea intimă feminină – greu de întreținut?

  1. Uite că nu am astfel de probleme. Gelurile intime clasice de pe piață îmi făceau rău și am renunțat la ele. E bine că există astfel de produse pentru persoanele care au nevoie.

  2. Daa, și eu folosesc astfel de suplimente. Din cauza unor tratamente pe care le-am urmat, am avut unele infecții. Mulțumesc tare pt recomandare 😍😍

  3. bine punctate sfaturile de la inceput. Lenjeria intima este foarte important sa aiba macar portiunea aceea delicata din bumbac, daca nu se poate sa fie exclusiv bumbac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *