Cele mai multe femei cunosc faptul că iarna necesită o îngrijire specială și o atenție sporită acordată corpului. Fie că vorbim despre piele, unghii sau păr, doamnele și domnișoarele trebuie să fie foarte grijulii cu propriul organism în sezonul rece.

Deși majoritatea acestora sunt conștiente de acest lucru, multe dintre femei nu cunosc care sunt modalitățile corecte și eficiente de a avea o piele fină, curată și împrospătată, un păr puternic și lucios sau unghii perfecte, rezistente și sănătoase.

Iată cum să pui CORECT în practică ritualul de îngrijire special pentru sezonul rece!

  • Îngrijirea buzelor

Efectele temperaturilor scăzute, vântului puternic și lipsei vitaminelor se simt imediat la nivelul buzelor. Acestea sunt printre primele afectate de sezonul rece, fiind expuse în permanență condițiilor meteorologice nefavorabile. Desigur, toate doamnele știu că trebuie își răsfețe buzele atunci când acestea devin uscate, și să folosească produse de calitate. Orice doamnă care își hidratează buzele cu balsamul din gama Bottegaverde va avea o gură senzuală, cu buze netede, fine și catifelate. Cu toate acestea, nu uita să aplici, înainte de balsam, un scrub eficient. Pentru ca pielea buzelor să fie hidratată, ea trebuie, înainte de toate, să fie exfoliată, pentru a îndepărta celulele moarte. De aceea, aplică un scrub delicat, apoi folosește balsamul. Dacă vrei sa porți și un ruj, acesta va fi aplicat numai după cei doi pași anteriori!

  • Îngrijirea corpului

La fel ca în cazul buzelor, pielea ta poate deveni, în timpul iernii, mai uscată, sensibilă și deteriorată. De aceea, un element extrem de important este hidratarea. Sezonul rece va cere folosirea unor produse profesionale, precum cele de la https://www.bottegaverde.ro/unturi-corp, loțiunile simple nefiind suficiente. Un unt de corp are o textură mai grasă, hidratând în profunzime pielea, pentru mai mult timp. Cu toate acestea, aplicarea cremelor, loțiunilor sau unturilor de corp va fi în zadar dacă pielea ta nu a fost mai întâi exfoliată corespunzător cu un scrub de calitate. Așadar, de două sau chiar trei ori pe săptămână, aplică un scrub, apoi untul de corp corespunzător!

  • Îngrijirea unghiilor

Unghiile sunt și ele afectate de sezonul rece, însă nu numai. Dacă obișnuiești să porți unghii false, construcții cu gel, ojă semipermanentă sau alte astfel de tratamente, află că acestea pot fi destul de agresive pentru unghiile tale. Este indicat, din când în când, să iei o pauză și să îți lași manichiura să respire. Așadar, este momentul perfect să renunți, momentan, la procedurile de mai sus, și să abordezi o îngrijire naturală. Uleiul de ricin are efecte extraordinare asupra manichiurii, stimulând unghiile să crească sănătoase și rezistente. În plus, înainte să aplici oja, ai întotdeauna grijă să folosești un lac protector!

Acestea fiind spuse, dacă îți dorești să ai o piele sănătoasă, un păr lucios și unghii rezistente, pune în aplicare toate sfaturile de mai sus!

2 Replies to “Sănătatea pielii: Cum să aplici CORECT ritualul de îngrijire pentru IARNĂ!

  1. eu in anotimpul cald nu prea suport cremele sau lotiunile de corp pentru ca transpir foarte mult si nu imi place senzatia, Iarna, in schimb, le folosesc si eu aproape zilnic pentru ca altfel mi se usuca groaznic pielea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *