Cam așa s-ar traduce timpul de calitate pe care vreau să-l petrec toamna/iarna asta. Nu mai vreau să mă mai stresez pentru nimic, ci îmi doresc (și mi-am propus asta cu vehemență) să îmi fac timp și pentru mine. Concluzia mea după 27 de ani e că nu merită să te agiți pentru că universul nu se agită pentru tine. Dacă tu nu ai grijă de tine și nu-ți dai un răgaz, nimeni nu o va face. Tocmai de aceea cred că o carte bună și un ceai bine ales transformă o seară banală într-una pentru sufletul nostru!

De ceva timp am descoperit bucuria de a bea ceai. Am fost fană declarată a cafelei până iarna trecută. Atunci am descoperit tot felul de sortimente de ceai, care mai de care mai interesante. Nu îmi plac ceaiurile banale, ci caut mereu combinații atipice, dar care dau gust. Deși nu sunt adepta ceaiurilor din plante, prefer ceaiul rooibos roșu african, care prin gustul și aroma sa este un înlocuitor perfect al cafelei. Cred că o cană colorată sau una cu mesaj pozitiv schimbă dispoziția și are beneficii serioase asupra psihicului.

Ceaiul este servit de mii și mii de ani și e nelipsit în diverse culturi. La noi nu are o istorie și o prezență atât de pregnantă ca în Anglia, de exemplu. Totuși, am observat că încep să apară din ce în ce mai mulți consumatori și, lucrul care mă bucură cel mai tare, e că sunt din ce în ce mai multe magazine în care se comercializează sortimente diverse. Fie că vorbim de ceai alb, verde, negru, roșu, de lux sau detoxifiant, aici ai o gamă completă de ceaiuri atent alese.

Până și prepararea sa e un adevărat ritual care completează seara ”eu cu mine”. Am diverse căni, mi-am achiziționat chiar și un infuzor (până acum habar n-aveam ce e). Nu folosesc zahăr pentru că am impresia că ar strica gustul, dar până la urmă, fiecare decide pentru el. Mă așez în pat, îmi iau cartea deja începută și pe Aki în brațe și mă pierd. Mai spuneți voi că asta nu e timp de calitate!

Voi cum preferați să petreceți timpul pentru sufletul vostru? Apelați și voi la cafea/ceai și o carte sau aveți alte modalități de relaxare?

24 Replies to “O seară liniștită, un ceai savuros și o carte bună!

  1. Mai ales in aceasta perioada friguroasă, eu, ma așez in fata semineului, cu cartea in mana, uneori si un ceai. Relaxarea perfecta😍

  2. Asa arata seara perfecta si pentru mine…iar daca mai am si un playlist in surdina…cu melodiile mele preferate este totul ok…La multi ani de ziua numelui..si tie si mie! 😘

  3. Eu nu m-am impacat niciodata bine cu cafeaua, prefer ceaiul.iar alaturi de o carte buna, e perfect! Recunosc ca nu am incercat pana acum ceaiul rooibos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *