Primăvara și vara văd o mulțime de persoane care suferă din cauza alergiilor. Poate la unele din ele e o afecțiune permanentă, în timp ce la altele sunt doar manifestări răzlețe. Țin minte că atunci când eram mică am experimentat și eu un astfel de episod, în care efectiv îmi apăreau bășici pe tot corpul. Nu puteam mânca nimic, deci presupun că a fost ceva declanșat de la mâncare. Dar cine poate ști? A trecut relativ repede, așa că nu ne-am îngrijorat prea tare. De atunci, am fost ok. Dar sunt foarte mulți copii, dar și adulți, care se confruntă cu alergii de sezon. Iar acestea pot fi descoperite mergând la un cabinet alergologie, unde ți se fac teste specializate.

Un astfel de cabinet este ușor de găsit dacă stai în București, pentru că există Grupul Medical RomGerMed. Au o expriență de peste 20 de ani, astfel că sunt și unii din cei mai buni specialiști aici. Grupul a furnizat de peste 16 ani servicii medicale precum consultații și investigații clinice, analize de laborator, medicina muncii, dar și medicină de familie. Această clinică efectuează peste 800 de tipuri de analize și are doctori din toate specializările, ceea ce e foarte important, dat fiind faptul că poți face totul în cele trei clinici – Tineretului, Drumul Taberei și Saint Lukas.

Tu știi cum se manifestă alergiile?

Aproximativ 20% din populația lumii suferă de pe urma alergiilor. Acestea sunt o reacție neplăcută a corpului la anumiți stimuli din mediu sau cu alte proveniențe. De exemplu, peste 90% din alergii sunt provocate de anumite alimente – laptele de vacă, ouă, grâu, soia, arahide sau pește. Dar o componentă serioasă o constituie și factorii de mediu sau anumiți compuși chimici – medicamente, produse cosmetice, veninuri de animale și insecte, polen, praf, păr de animale. Care sunt simptomele unei alergii?

 • Mâncărime de nas;
 • Strănut repetat;
 • Nas înfundat;
 • Rinoree apoasă.

Eu am nasul înfundat în permanență, dar la mine știu că e cauzat de polipi și o deviație de sept. Dar dacă te confrunți cu așa ceva, poate ar trebui să mergi la un consult alergologie. Așa vei putea fi supus unor teste și vei afla dacă ești predispus alergiilor. Uneori, acest lucru îți poate salva viața, pentru că nu riști să ți se administreze substanțe la care nu reacționezi bine. Riscul este șocul anafilactic, unde poți chiar muri din cauza complicațiilor.

Întotdeauna trebuie să asculți ceea ce îți transmite corpul tău. De fiecare dată când este o problemă în organism, el îți transmite. Tu doar trebuie să fii atent/ă. Important este să mergi la medic de fiecare dată când te preocupă ceva sau constați o schimbare. Nu de alta, dar e posibil să fie o problemă, iar cel mai bine e să fie depistată în fază incipientă. Tu mergi la medic des sau ocolești cât poți de mult cabinetul?
PS: Nu uita de concursul desfășurat în parteneriat cu Clinica RomGerMed pe Facebook și Instagram – astăzi este ultima zi de înscrieri!

14 Replies to “Sezonul alergiilor a început. Cum le depistăm?

 1. Eu nu sufar de alergii insa Dragos seamana cu taica-su si e alergic la praf si polen asa ca vara ia Aerius si ii pun picaturi de ochi Vizik Alergy.

 2. Tot ce se poate sa am și eu o alergie pentru ca rinoree și multe alte aspecte…mersi pt articol documentat bine, util.

 3. Merg destul de des la medic, mai ales cand simt ca am probleme nerezolvate, incerc sa gasesc medici cu care pot comunica ca sa inteleg de ce sufar si sa pot rezolva. Cu alergiile ma tot plimbi printre doctori de vreun an, din fericire am descoperit ca ambrozia este doar una dintre problemele mele. 😳

 4. Da, sunt alergica si stiu la ce, nu e un capat de lume, ploaie, frig, umezeala, anumite substante chimice cu un miros care mie mi se pare inecacios.- (parfumurile Avon, absolut toate mi se par ca miros la fel si nu pot respira daca e cineva dat-a cu asa ceva langa mine, apoi turesc la foc automat de nu stiu ce-i cu mine de la acel miros).

 5. Alergiile sunt tare periculoase. Unul din băieți mei au problema asta și am ajuns de câteva ori la urgență, cu perfuzii…
  Mulțumesc pentru recomandare, mi-am notat ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *