Ziua bună, oameni faini! Azi vorbim din nou despre acea perioadă a lunii, care încă este tabu pentru multe femei. Nu înțeleg de ce, suntem în secolul 21, dar în mediul rural sau în zonele sărace, aceste lucruri nu se discută. Includ aici și mediile unde femeia nu este la egalitate cu bărbatul. Menstruația este văzută în unele cazuri ca ceva rușinos, dar ea desemnează practic începutul vieții de femeie. La musulmani chiar marchează începutul purtării vălului, e un semn că acea fetiță a devenit femeie. Așa că da, menstruația este un moment important, dar trebuie să fim pregătite pentru el. Trebuie să știm ce implică, ce înseamnă, și să nu ne speriem atunci când vedem urmele de pe lenjeria intimă. Și mai ales, trebuie să ne simțim protejate în orice situație!

Prima dată – cum te-ai simțit?

Țin minte și acum că prima dată mi-a venit undeva pe la 11 ani și ceva și am fost pe de-o parte încântată, pe de-o parte dezamăgită. Știam ce implică și ce înseamnă, mama a lucrat la Planificare familială, așa că știam exact tot despre subiectul ăsta, ba chiar și despre absorbante și tampoane. Inclusiv despre Sindromul de Șoc Toxic pe care îl puteai face de la tampoane :)) Ba chiar nu am folosit o perioadă destul de lungă, mai ales pentru că nu înțelegeam cum se introduc. Dar timpul a trecut și m-am dumirit cu toate.

Dacă pe vremuri nu existau absorbante, iar femeile erau nevoite să improvizeze, să folosească vată sau cârpe de bumbac, acum suntem norocoase! Suntem protejate în fiecare zi fără a ne simțim inconfortabil. Absorbantele de generație nouă, așa cum sunt Always Platinum, sunt discrete, sigure și ne permit să desfășurăm activitățile de zi cu zi în mod obișnuit.

Ce avantaje au noile Always Platinum?

În campania desfășurată de Always și BuzzStore am primit 4 pachete de absorbante, potrivite pentru fiecare zi și fiecare flux. În general, menstruația mea e abundentă în primele 2 zile, fiind urmată de încă vreo 2 cu flux redus. Așa că cel mai bine mă împac cu absorbantele Super. Gama Platinum este îmbunătățită față de versiunile anterioare, având în plus:

 •  aripioare moi pentru fixare mai bună și prevenirea iritațiilor
 • tehnologia 3D LeakGuard pentru prevenirea scurgerilor nedorite
 • design flexibil și confortabil
 • 1000 de micro-pernuțe care asigură absorbția completă a lichidului menstrual.

Foarte important e să alegeți absorbantele potrivite momentului în care vă aflați, în funcție de flux. Schimbați absorbantele la 4-6 ore, în funcție de flux. Dacă este foarte abundent, se poate schimba și mai repede. Nu aștepta să te pătezi!

De ce să alegi Always Platinum?
 • pentru că te protejează mai mult timp și mai bine
 • pentru că poți face în timpul menstruației toate lucrurile din zilele obișnuite, fără a avea grijă că te pătezi
 • pentru că e ușor de folosit
 • pentru că vine în mai multe mărimi, potrivite pentru orice moment din zi sau noapte
 • pentru că sunt economice
 • pentru că vin și în pachete mai mari
Nu e nevoie ca menstruația să fie o corvoadă! Depinde doar de tine cum știi să gestionezi acele zile. Femei, răspândiți informații în toată lumea! Mămici, vorbiți cu fetele voastre, ele trebuie să știe ce se întâmplă cu corpul lor. Trebuie să devină femei puternice și sigure pe ele, ca și voi! Dacă aveți fiice, ați vorbit deja cu ele despre acest subiect? La voi cum a fost prima dată???

13 Replies to “Simte-te protejată în fiecare zi!

 1. Fetita mea are 5 abi, dar i-am explicat in mare si pe intelesul ei. Este ceva absolut normal. Vom intra in detalii practice cand se va apropia de 10 ani.

 2. Tot cei de la Always au venit în școală să discute cu noi (acum mulți ani), doar că a fost ceva făcut doar ca să fie făcut. Ar fi fost ideal să explice și să nu o facă să pară ceva rușinos.
  Îmi place că acum începe să discute tot mai multă lume despre acest subiect considerat tabu.

  1. si la noi au venit la scoala sa discute cu noi, insa nu imi aduc aminte sa fi facut sa para rusinos… ba din contra, ne simteam ok la discutii. acum s-au mai schimbat lucrurile si mentalitatea, ar trebui sa fie mai ok

 3. Eu folosesc acelasi brand de absorbante de cand mi-a venit menstruaria dar e bine de stiut ce mai e nou pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *