Neața bună, oameni frumoși! Azi pot spune că am luat hotărârea să mai ocolesc Starbucks-ul. Nu că i-aș fi rupt eu ușile în ultima vreme, când frappe-urile lor mi s-au părut și scumpe, și destul de slabe față de ce ofereau alte cafenele, dar așteptam toamna. Și asta pentru că știam că urmează să bage Pumpkin Spice Latte, aroma mea preferată de sezon rece. Totuși, ceva mă nemulțumea la ea dintotdeauna: zahărul! Tone de zahăr într-un pahar. Mereu mi s-a părut prea dulce, dar aroma bătea totul. Și poate și noutatea, mi se părea mie wow. Dar acum gata! Am găsit o rețetă după care îmi pot face băutura asta acasă și iese un Pumpkin Spice Latte așa cum îmi doresc. Ajustez eu ingredientele, mai pun, mai scot, deci am un control. Și clar, zahărul e mult mai puțin.

Știți ce ușor se face? Și acum e sezonul. De fapt, e sezon cât găsim dovleac, pentru că asta e baza! Cine iubește cafeaua în orice combinație, băutura asta îl va încălzi și surprinde totodată. Nu e nevoie de prea multe ingrediente, eu vă pun cantități estimative pentru o porție, voi le ajustați.

Ce ne trebuie pentru această minunată băutură de sezon?
  • o cană de lapte
  • cafea (cam jumătate de ceașcă)
  • 2-3 lingurițe de piure de dovleac
  • 2 lingurițe de zahăr (sau după preferințe)
  • o linguriță mix de condimente pentru turtă dulce
  • frișcă (sau nu / după preferințe)

Acesta e mix-ul pe care l-am folosit eu, de la Lidl, se găsește mai ales în sezonul rece, cred că de acum trebuie să apară. Dacă nu aveți așa ceva, amestecați anason, cuișoare, ghimbir, scorțișoară și vă iese un mix super bun, din care puneți o linguriță. Dovleacul l-am tăiat pe jumate și l-am băgat la copt fără zahăr, fără nimic. Apoi am scos pulpa din el și cam aia a fost. Am folosit piure-ul obținut.

Într-o crăticioară am amestecat laptele cu dovleacul și cu zahărul și le-am pus la încălzit. Pentru o mixare mai bună, merge băgat amestecul și la blender. L-am lăsat să se încălzească, apoi am amestecat cu cafeaua. Pentru rapiditate și un strop de tărie, să zic așa, merge pus un plic de ness în loc de cafea. Se amestecă cu mix-ul de condimente, se pune în cană și se decorează cu frișcă, după preferințe. Se servește cald, cu o pătură pe umeri, când citești o carte sau ai nevoie de un moment prelungit de relaxare.

Gustul de dovleac nu e exagerat de pregnant, însă se simte. Se simt condimentele, se simte cafeaua. Și știi exact ce ai pus în el! Azi mai fac o tură! Presimt că voi cumpăra dovleac mai des în perioada asta. Plus că o să încerc să fac și o supă cremă, nu m-am lecuit de ideea asta. E dulce atât cât vrei, e condimentat atât cât vrei. Ăsta e avantajul lucrurilor homemade!

Pumpkin Spice Latte a fost o dependență pentru mine în ceea ce privește Starbucks. Acum, se pare că încep să scap de dependența asta. Și nici nu costă 25 lei paharul… Adică privind în ansamblu, avem doar avantaje!

32 Replies to “Nu mai merg la Starbucks pentru Pumpkin Spice Latte!

  1. Vai ce bine sună și ce minunat arată. Mai că mi-as face si eu, dar trebuie sa îmi iau dovleac. Nu merg eu prea des pe la Starbucks dar mai degrabă aș face acasă o asemenea minunatie in loc să dau bani pe o băutură care cine stie de fapt ce contine…

    1. eu abia asteptam anul trecut sa se deschida starbucks la gl, e cel mai aproape de noi, si chiar mergeam uneori doar pentru cafea acolo. dar… in ultima perioada pot spune ca m-am mai desteptat si mi se pare mai ok sa faci diverse bauturi acasa. mai ales cele cu cafea !

  2. Nu stiu daca voi incerca reteta, dovleacul nu e chiar ceva ce as obisnui sa mananc. In schimb pot spune welcome in the club 🙂 nici mie nu-mi plac produsele Starbucks, si am gustat din ele prin diverse colturi ale lumii. Slabe de tot, peste tot! Mai ales cafeaua e un fel de pișweiser.

    1. sa stii ca mie chiar mai imi placeau, doar ca imi displace teribil gustul prea dulce. nu e cafea cafea, asta e clar! e asa…de fite:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *