Ne place sau nu, în orice fel de laborator, indiferent că este de fizică, chimie, biologie etc., sticlăria va ocupa pentru mult timp un loc de onoare. Sub formă de recipiente sau instrumente cu aspect ieșit din comun, sticla va deține supremația în comparație cu restul aparaturii de laborator. Mai mult de jumătate din instrumentar poate să fie ocupat de către acestea.

Sunt multe astfel de instrumente care, indiferent dacă activăm sau nu într-un domeniu conex, le cunoaștem după aspectul inegalabil. Ar fi păcat să le ignorăm utilizarea, dar mai ales, să aflăm câteva informații suplimentare. Când vine vorba de tot ce ține de sticlărie de laborator, lista poate continua la nesfârșit, de aceea ne-am ales doar câteva modele de prezentat. Toate aceste modele sunt disponibile pe Precisa.ro.

1.Pahare Erlenmeyer

Este unul dintre cele mai comune instrumente de sticlă, care se găsesc în orice laborator. Este format din două componente cu aspect distinct, partea de jos – care este turtită, și gâtul – care este cu mult mai îngust. Este ideal pentru amestecul, depozitarea, dar și încălzirea substanțelor care se află în interior. Există multiple versiuni ale acestui pahar, care sunt de mai multe mărimi. La unele modele există chiar și gradație de volum. Oricând pot fi folosite și în acest scop, al măsurării cantităților.

2. Eprubete

Conțin o cantitate mică de substanță, de aceea nici nu sunt utilizate pentru măsuratori. Sunt ieftine, dar de foarte mare folos în orice laborator. Se folosesc pentru amestecuri de substanțe, cu sau fără eliberare de căldură. Sunt extrem de rezistente la temperaturile extreme, cu toate că sticla lor este destul de subțire.

3. Pipete

Sunt folosite pentru a turna o cantitate de lichid dintr-un vas în altul, prin picurare. Nu este vorba de cantități mari, ci doar de câțiva ml. Cele mai multe dintre pipete sunt din sticlă și în niciun caz nu ar trebui să fie folosite la temperaturi extreme.

4. Baloane cotate

Sunt folosite pentru prepararea soluțiilor. Sunt extrem de precise, datorită faptului că sunt cotate corespunzător. Cele din sticlă borosilicată pot fi folosite chiar și la temperaturi extreme, pentru că își dovedesc rezistența. Pentru a nu modifica cantitatea de soluție existentă în interiorul lor, se poate oricând pune un dop. Aceasta soluție este de folos în cazul în care substanțele sunt supuse încălzirii.

5. Cilindri gradați

Sunt utilizați pentru măsurarea volumului lichidelor. Capacitățile maxime de umplere pot să varieze de la 5 la 2000 de ml, iar temperatura de etalonare se află undeva la limita de 20°C.

6.  Pâlnii

Sunt de mai multe tipuri, cu diverse utilizări: de filtrare, pentru transvazarea lichidelor, de separare și picurare.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare, dar și mai utilizate astfel de instrumente, care fac parte din categoria sticlăriei de laborator. Pentru orice profesionist în domeniul cercetării de laborator, acestea sunt nelipsite și nenumărate. Experții de la Precisa.ro cunosc cu precizie toate necesitățile acestei categorii de public, de aceea încă de la înființarea lor și-au luat angajamentul de a oferi cele mai de calitate, dar și complete soluții în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *