Țap ispășitor este a doua carte a lui Sylvain Audet-Găinar, autorul de origine franceză îndrăgostit de România. Balamuc la București, a cărei recenzie o găsiți aici, are și o continuare. Fapt care mă bucură, ce-i drept, dat fiind faptul că primul volum e tare funny și combină suspansul cu umorul. Aveam ceva așteptări și de la al doilea volum, iar primul l-am citit recent, așa că nici nu a fost nevoie să aștept prea mult. Da, asta a fost partea pozitivă. Acum rămâne de văzut dacă va mai fi și un al treilea volum.

Îl regăsim pe Arthur, tânărul francez ce se retrage în România în apartamentul moștenit de la unchiul său. Aici își găsește și mare dragoste și urmează să fie tată de gemeni. Însă, ca de obicei, cu un talent fantastic, reușește să fie exact în locul nepotrivit.

Prima dată este vorba de un bătrân ce cade cu liftul, Arthur fiind acuzat că a tăiat cablurile. A doua oară la Paris, unde un colaborator cu securitatea este ucis și aruncat pe fereastră. Două cazuri ce aparent nu au nicio legătură, însă realitatea e cu totul alta. Ce legătură au și de ce este Arthur punctul lor comun? Și mai ales, cine vrea să îi însceneze aceste două crime?

Norocul său este că are în jur doar oameni unul și unul, care vor să îi demonstreze nevinovăția. Deși toate dovezile sunt împotriva sa, iar inspectorul Rădulescu pare că nu îl are deloc la inimă. Însă ițele poveștii încep să se dezlege, iar astfel Arthur află mai multe și despre familia sa. Toate întrebările sale încep să capete răspunsuri, chiar dacă nu sunt din cele mai plăcute și mai așteptate.

Acest al doilea volum, Țap ispășitor, pare a fi mai serios un pic decât primul. Este la fel de ușor de citit, cu un limbaj simplu, presărat cu scene amuzante. Apărut tot la editura Crime Scene Press, îl recomand tuturor celor pasionați de mistere, dar și de lecturi ușoare, necomplicate. Sunt curioasă dacă mai urmează și un al treilea volum, dar cred că pentru el mai am de așteptat destul de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *