Ziua bună, oameni frumoși! Weekendul trecut am ajuns la Târgul de Crăciun de la Sibiu, deși îmi cam pierdusem speranțele.  Adevărul e că am aruncat treaba asta în glumă și tot în glumă am ajuns să căutăm și cazare. Drept pentru care nu am mai găsit nimic în oraș, ci doar la Ocna Sibiului, adică la vreo 11 km. Nu departe. Și sincer, condițiile au fost excelente, recomand oricui Casa Raisa. Camerele le-am avut cu intrare prin exterior, bucătărie utilată, posibilitate de grătar, cald, curat, baie suficient de mare, ce mai poți să vrei? Asta ca să vă faceți o idee cât de cât. Am plecat din Brăila vineri după-amiaza, pe la 3 jumate, și am ajuns acolo în jur de 10 jumate, cu tot cu opriri. De la noi sunt cam 400 km, deci… e ceva!

Toată distracția a început sâmbătă, când am decis să vizităm Sighișoara. Eu am mai fost, am adorat-o din prima clipă, așa că am zis că ar fi drăguț să mergem toți. Am avut noroc și de puțină zăpadă care era acolo, a fost prima nea văzută în sezonul ăsta. Bineînțeles, Aki a fost cap de afiș! Mă mir de fiecare dată cât de cuminte poate fi câinele ăsta… E învățat cu mașina, stă cuminte, doarme.. cred că e mai cuminte decât un copil! Sighișoara, orașul-cetate, e minunată în orice anotimp! Am dat peste o familie din Brăila acolo, cu un pitbull, ceea ce mi s-a părut culmea coincidenței. Serios, să nu te știi din oraș, dar să te cunoști la atâția kilometrii distanță… e uimitor! Ce mi-a plăcut mult? Casa cu ursuleți, care a făcut senzație și pe rețelele sociale!

Seara a fost rândul Târgului de Crăciun! Am mai fost în Sibiu, știam că e mare și aglomerat, dar nu mă așteptam totuși să fie așa rău… Dar bine, o dată ce ne apropiem de Crăciun, cred că va fi și mai rău. Foarte simpatice luminițele, organizarea, ideea, patinuarul, dar am și ceva obiecții…. Nu poate fi totul perfect. Mi-ar fi plăcut să mă dau în roata imensă de la intrare, dar coada era mai ceva decât roata de mare. Am luat oarecum la rând căsuțele, deși nu cred că am reușit să le vedem pe toate. Cu Aki a fost foarte complicat… Și cu frigul! Nu am făcut mari cumpărături – o pereche de cercei, 2 coronițe din portocale uscate, scorțișoară și alte minuni, și câteva dulciuri (din care mai am și azi). Atât. M-a dezamăgit faptul că erau foarte multe căsuțe cu vin fiert, multe cu fesuri, șosete și mănuși, multe cu jucării chinezești, multe cu brățărele și mărgele. M-aș fi așteptat la mai multe căsuțe cu chestii tradiționale. M-aș fi așteptat la mai multe preparate din carne. Sincer, cred că la Brăila a fost mai multă diversitate. Da, căsuțe puține, dar chestii tradiționale. Nu bălării…

Duminică ne-am îndreptat către Castelul de Lut. Vă zic din start… dacă nu aveți drum prin zonă, nu vă duceți acolo expres pentru el… Pe bune. Nu merită. Da, e o căsuță drăguță și instagramabilă, dar doar dacă o prinzi fără turiști. Am văzut la cineva niște poze faine iarna, cu zăpadă. Arată minunat! Dar așa, cu 5000 de persoane în jur, noroi și vreme înnorată, chiar nu merită… nu te impresionează cu nimic. Drăguț, simpatic, dar cam atât. Nu te poți călca în picioare ca să urci în turnuri și să vezi priveliștea de sus. Nu ai loc. Îți ia maxim 10 minute cu tot cu poze.

Per ansamblu, a fost o excursie reușită! La întoarcere am prins și drumul ceva mai ok și am ajuns și mai devreme. Adevărul e că mi-ar fi părut rău dacă nu aș fi mers la Sibiu. Auzisem prea multe lucruri faine ca să nu văd cu ochii mei. Nu e wow pe parte de diversitate, la capitolul luminițe au 10+! Deși, să fim sinceri, ce oraș nu e luminat frumos în preajma sărbătorilor? Și în Ocna Sibiului era tare fain, doar că era pustiu… Voi ce Târg de Crăciun ați vizitat anul ăsta? Unde v-ar plăcea să ajungeți?

One Reply to “Am fost și la … Târgul de Crăciun de la Sibiu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *