Ziua bună, oameni frumoși! Ne apropiem cu pași repezi de finalul săptămânii și asta nu poate decât să mă bucure. Deși nu m-am trezit târziu în concediu, parcă programul mi-a fost un pic dat peste cap. Am rămas datoare să vă scriu despre ultima gamă de produse primite la Galați Beauty Swap, și anume cea de la TeaTree. Pe lângă ea, mai am de mers la X-Body, ca să îmi fac o părere, sper să reușesc cât mai curând, e urât cu zăpada asta. Și o să treacă și prima lună din an, așa că ne putem face o idee despre cum am început. Revenind la oile noastre, aș vrea să vă întreb dacă ați folosit până acum uleiul din arbore de ceai.

Ce este acest ulei din arbore de ceai?

Despre el am mai vorbit și anterior, dar cred că într-o manieră mai puțin elaborată. Acest ulei, produs de arborele cunoscut și sub denumirea melaleluca, are beneficii multiple. În general, dacă vorbim de ulei de concentrație 100%, se recomandă diluarea lui. Sau se poate utiliza un ulei de concentrație mai mică. Acționează asupra mai multor probleme – acnee, piele uscată, halenă, mătreață, infecții vaginale, iritații, tăieturi / răni, dureri musculare, dezinfectant, dureri urechi / gât, arsuri, răceală.

Uleiul din arbore de ceai este un puternic antiseptic și antibacterian. Este blând cu pielea, dar foarte eficient. Este singurul ulei ce are toate aceste proprietăți -antiseptic, antibacterian, antiviral, antifungic și agent anti-inflamator.

Produse Dr. Muller Pharma

În goodie-bag-ul primit, am găsit 2 produse Dr. Muller Pharma și unul de la Metique. Cele despre care vorbim acum sunt produse în Cehia încă din 1995, având o lungă tradiție în spate.

Vorbim, astfel, despre un balsam de buze și despre un ulei de puritate ridicată. Inițial nu m-aș fi gândit că uleiul din arbore de ceai s-ar putea aplica și pe buze, dar acest balsam mi-a schimbat părerea. Conține vitamina E și glicerină, și este util atât vara, cât și iarna. Nu conține parabeni, uleiuri minerale sau parfum. Este ușor de folosit, având o textură fluidă și un ambalaj de tip squeeze, din care produsul iese foarte ușor.

Uleiul din arbore de ceai de concentrație 100% este un produs de calitate superioară, dar se recomandă a se folosi diluat. Se poate folosi la baie, pentru inhalații, diluat în apă pentru dureri de urechi sau de gât, iar nediluat doar în situații extreme, în care se aplică direct pe coșuri. Chiar dacă mirosul poate fi deranjant la început, părerea mea e că te obișnuiești cu el destul de repede. E un miros puternic mentolat, pe care nu toată lumea îl agreează.

Produse Metique

Acest brand este lansat în 2001 și folosește ulei din arbore de ceai de pe o plantație ecologică din Australia. Produsele pot fi folosite și de persoanele cu piele sensibilă, neavând în compoziție parabeni, uleiuri minerale sau parfum.

Uleiul din arbore de ceai de concentrație 4,99% este conceput pentru a fi folosit nediluat. Reprezintă, de fapt, o combinație cu aloe vera, vitamina E, vitamina C și extract din semințe de struguri. Poate fi folosit și pentru răni, zgârieturi, arsuri, ajutând la vindecare și cicatrizare.

Pentru mine, uleiul din arbore de ceai este un remediu rapid pentru coșuri. În cazul juliturilor sau înțepăturilor de insecte nu l-am folosit, dar îl țin aproape pentru la vară! Mai multe produse găsiți și pe site. Am descoperit că ține deoparte și căpușele la câini, așa că îl voi implica și pe Aki în procesul de testare, când va veni perioada critică. Voi ați folosit până acum ulei din arbore de ceai sau produse care îl conțin? Aș vrea să știu dacă ați trecut peste miros și cât de eficient a fost.

20 Replies to “Ten cu probleme? Ai încercat uleiul din arbore de ceai?

  1. am incercat si eu, la un moment dat, un ulei din arbore de ceai pentru cosuri si matreata, La cosuri a facut ceva treaba, dar am renuntat la el pentru ca nu imi placea mirosul. Parca as incerca si produsele recomandate de tine.

  2. Nu am incercat niciunul din produsele din articolul tau. In general nu ma pot plange de tenul meu. Nu m-am luptat cu acneea, Dar stiu de la sora mea ca poate fi greu. Cred ca doar dupa sarcina, pentru o perioada scurta, a avut putin de suferit. 😀

    1. nici eu nu am avut probleme mari, doar cine stie, inainte de perioada aia a lunii sa mai fie belele micute, dar mai apare cate un cos razlet si e bine s aavem la indemana ceva care sa-l anihileze 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *