Un agricultor știe cât de important este să fie echipat mereu cu cele mai bune și performante utilaje, astfel încât munca sa în grădină să fie mult mai ușoară, iar energia consumată mai mică. Unul dintre echipamentele indispensabile este motocultorul, care te ajută să cultivi pământul și să pregătești solul pentru însămânțare. Mai ales după perioada verii, când pământul devine tare și greu de lucrat, motocultorul te ajută să sapi solul și să cultivi cât mai ușor plantele și răsadurile.

Însă ca orice echipament care folosește un motor complex și o putere mecanică, motocultorul trebuie întreținut, astfel încât randamentul acestui utilaj să fie de fiecare dată la fel de bun, iar producția ta să fie din ce în ce mai bogată. Dacă până acum nu ai acordat o așa mare importanță modalităților de utilizare corectă și de întreținere a motorului cu care sunt dotate echipamentele de grădinărit, e timpul să îți îndrepți atenția mai mult către aceste aspecte, pentru a putea să te bucuri de motocultorul pe care l-ai achiziționat pentru cât mai mult timp.

Ce probleme pot apărea la motorul unui motocultor?
Atunci când ne gândim la problemele care pot apărea în cazul unui motocultor, inevitabil ne fuge mintea la motorul acestuia, locul care, de regulă, suportă cele mai multe stricăciuni. Asta pentru motocultoarele își fac treaba mereu în praf, în locuri unde se adună foarte multe plante uscate, buruieni, pietriș, ulei și alte resturi. Și atunci, inevitabil, întreținerea și curățarea motorului trebuie făcută în permanență și regulat. Principalele probleme care pot apărea în cazul motorului unui motocultor sunt înfundarea filtrului de aer, blocarea anumitor piese ale motorului, ale sistemului de funcționare al roților sau al accesoriilor pe care le are motocultorul.

3 pași simpli pentru întreținerea motorului
Pentru a fi sigur că durata de viață a motorului pe baza căruia funcționează motocultorul va fi cât mai îndelungată, este obligatoriu să iei în considerare câteva etape simple de îngrijire și întretinere a acestuia. Chiar dacă echipamentul de grădinărit pe care l-ai cumpărat este nou, asta nu înseamnă că nu se poate strica într-un timp scurt, imediat după ce a fost folosit pentru primele dăți.

motocultoare (3)Un prim pas pe care îl poți face și care este foarte simplu este schimbarea uleiului de motor al motocultorului la nu mai mult de 50 de ore de utilizare sau cel puțin o dată pe an. Dacă observați că uleiul este murdar și mai devreme de atât, atunci schimbați-l cât mai repede. Dacă în cazului uleiului, acesta poate fi schimbat chiar și o dată pe an, ei bine, filtrul de aer necesită o mai mare grijă, mai ales că acolo se adună cele mai multe impurități, precum praf, plante uscate și ulei. De aceea este indicat ca filtrul de aer al motocultorului să fie curățat cât mai des, cam la 1-2 ore după ce motocultorul a fost folosit, mai ales în cazul în care folosiți aparatul de lucrat pământul în condiții și medii în care există foarte mult praf. De asemenea, fiindcă de cele mai multe ori se adună pământ în jurul roților și accesoriilor folosite de motocultor, este bine ca de fiecare dată când îl folosești, să cureți atent piesele acestuia, astfel încât bucăți din sol sau alte mici plante să nu ajungă la motor.

Încă nu ți-ai cumpărat un motocultor? Vezi unde găsești cele mai bune oferte
Dacă ești pasionat de grădinărit și îți dorești ca prelucrarea pământului să fie făcută într-un timp cât mai scurt și să ai parte de cât mai multe roade ale muncii tale, atunci este timpul să îți cumperi un motocultor. Dacă îți place să faci doar alegeri inteligente, atunci în magazinul online Magazia lu’ Costică vei găsi cele mai bune oferte de preț la motocultoare, dar și numeroase accesorii pe care să le atașezi la aparatul de săpat pământul și care să îți fie foarte ajutătoare. Cumpără un motocultor ieftin de la Magazia lu’ Costică și primești la un preț foarte avantajos, freze de pământ, bară de cosire și multe alte accesorii. Fii și tu un agricultor profesionist și echipează-te cu cele mai moderne echipamente de prelucrat pământul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *