Înainte de a începe să vorbim despre pompele submersibile trebuie să știi că nu sunt unul și același lucru cu hidrofoarele, iar în cele ce urmează îți voi spune și diferența dintre cele două. Altfel spus, pompele submersibile sunt instrumentele prin care îți poți alimenta locuința cu apă constant.

Pentru a funcționa, ele trebuie scufundate în lichidul de pompare. De ce? Pentru că acest lichid este închis ermetic, deci protejează și izolează pompa. Mai ai nevoie și de un sistem de sigiliu metalic pentru a preveni intrarea acestui lichid în motorul pompei – în caz contrar este foarte posibil să se producă un scurtcircuit.

Cum funcționează o pompă submersibilă?

Înainte de toate trebuie să știi că pompele submersibile arată ca niște cilindri și au lungimi variabile, care încep chiar de la 50 de cm. O pompă submersibilă, pentru a funcționa, trebuie să fie mereu umplută cu apă curată. Cum faci acest lucru? Fiecare pompă dispune de un orificiu de amorsare – pe acolo trebuie să introduci apa, iar apoi să îi pui la loc capacul.

Atenție însă! Să nu folosești niciodată o pompă submersibilă fără apă – verifică de fiecare dată dacă are apă înăuntru! Dacă s-a întâmplat acest lucru fără să îți dai seama, închide-o imediat, las-o să se răcească, iar abia apoi adaugă apă și amorseaz-o.

Diferența dintre o pompă submersibilă și un hidrofor

Să știi că nu puține sunt persoanele care cred că pompa submersibilă este același lucru cu hidroforul. Pentru a înlătura o dată pentru totdeauna această confuzie, îți voi spune acum diferența dintre ele.

Astfel, trebuie să știi că hidroforul este cel care te ajută să aspiri apa de la diverse adâncimi. Există două tipuri de astfel de aparaturi, și anume hidrofoare de mare adâncime și hidrofoare de suprafață. Revenind la ale noastre, dacă hidroforul este cel care te ajută să aspiri apa, pompa submersibilă nu va face altceva decât să împingă apa la suprafață. Aceste două dispozitive funcționează foarte bine împreună, mai ales în cazul locuințelor care au nevoie de o cantitate mare de apă zilnic.

Ce se întâmplă dacă nu le folosești împreună? În acestă situație, nu doar că vei aștepta câteva secunde bune sau chiar minute până când apa va curge de la robinet, ci va avea și un jet slab. Nu trebuie să uiți faptul că hidroforul fără pompa submersibilă poate aduce apa de la maxim 8 – 10 m, vorbind de cele de suprafață pentru că sunt cele mai uzuale.

De unde îți achiziționezi o pompă submersibilă de calitate?

Dacă nu știi încă un loc din care poți face o astfel de achiziție sau ești sceptic în ceea ce privește modelele pe care le-ai vizualizat până acum, îți voi face eu o recomandare, și anume Bricolaj Market. Dacă accesezi magazinul, secțiunea pompe de grădină, vei descoperi o gamă vastă de pompe submersibile de diferite puteri.

În cazul în care nu știi care este cea mai potrivită pentru locuința ta, poți lua legătura cu echipa – aceștia îți vor oferi tot suportul și cele mai bune sfaturi pentru ca tu să faci o achiziție ce se află într-un raport optim calitate – preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *