Ziua bună, oameni frumoși! Cum este weekendul vostru? Al meu a început bine, cu trezirea de la 6, dar recuoerat la 12 :)) Acum am în plan o curățenie și apoi program de voie+o înghețată. Azi dimineață am făcut ceva experimente pe părul meu, de fapt de aseară am început, dar despre asta vă povestesc separat. Azi abordăm alt subiect, și anume perioada delicată a lunii. Fetelor, luați notițe! Băieți, vouă nu vă strică ceva documentare, pentru a ne înțelege ceva mai bine! În zilele astea, hormonii noștri parcă o iau razna și uneori trecem de la râs la plâns în 3 secunde, fără să ne dăm seama. De ce facem asta și ce am putea face să trecem cu bine? Încerc să vă dau câteva sfaturi care funcționează la mine!

  1. Răsfață-te!

Asta implică și perioada de dinaintea menstruației, și pe cea din timpul. Eu sunt tare pofticioasă, dacă toată luna nu mă omor cu mâncarea, în zilele astea îmi vine să devorez tot raionul de dulciuri! Nici n-am pretenții, nu-i așa? Ei bine, dacă aș face asta, aș ieși cu 1 kg în plus minim în fiecare lună. Dar nici nu mă privez de ceva bun. Încerc să mă răsfăț la modul general, cu lumânărele parfumate, cu ceai cald sau o băutură bună, cu puțină ciocolată, și parcă trece mai ușor. Iau o carte bună, mă bag în pat și gata! Nu mă apuc de mutat mobila sau de făcut curățenie. Asta e clar exclus!

2. Aplică multă căldură!

Asta este foarte important, mai ales la durerile menstruale. Înainte se puneau sticle cu apă caldă, dar acum am mai avansat și folosim plasturii de la Barza. Sunt plasturi ceva mai mari, cu cărbune activ, care se lipesc pe lenjerie și o dată ce intră în contact cu pielea, emană căldură. Verificați-i periodic, pentru a nu vă înroși. Ei sunt destul de puternici, așa că puteți să încercați să-i lipiți și pe pantaloni, ca să nu aveți surprize. Căldura este generată ore bune și calmează instant durerile!

3. Menține o igienă intimă adecvată!

Urăsc perioada delicată a lunii vara! Pur și simplu, după ce că este extrem de cald, să mai ai și absorbantul ăla după tine… e groaznic! Alegerea tampoanelor interne este mai fericită, dar igiena tot trebuie menținută, fiind o zonă umedă și care favorizează infecțiile. Așa că e o idee bună să avem la noi în permanență șervețele intime, eu le recomand pe cele de la Barza, întrucât au bicarbonat de sodiu în componență, curăță foarte bine și împrospătează. Și noi, fetele, știm că e important să te simți curată!

4. Fă puțină mișcare

Chiar dacă simți că nu ai chef de nimic și ești deprimată, îți zic sigur că sportul ajută enorm! Eu mergeam la sală din a doua zi și mă simțeam mult, mult mai bine! Fie că pur și simplu te plimbi, fie că faci un sport, te vei liniști și-ți va mai crește moralul!

Cam acestea sunt sfaturile care la mine funcționează, sper să vă ajute și pe voi, și mai ales să nu aveți dureri prea mari. Știu că sunt fete cu probleme majore și cărora nu le trece fără un pumn de pastile, dar merită încercați și acești plasturi, poate mai ameliorează. Pastilele nu sunt ok și trebuie evitate cât se poate, așa că soluțiile alternative sunt la mare căutare! Voi la ce remedii apelați în perioada delicată? Aveți probleme cu stările schimbătoare?

34 Replies to “Cum transformi o zi delicată într-una grozavă?

  1. sa stii ca si eu am remarcat un apetit mai crescut in zilele alea. Si eu am dureri, dar nu mai sunt asa intense ca acum 10 ani si doar in prima zi. Nu am incercat pana acum aceste produse, dar ma tenteaza.

  2. Eu una nu prea pot face mare lucru, mai ales in prima zi. Un plasture, stat in pat itr-o pozitie care imi face bin si sa dorm…aa si un calmant sau doua.. a doua , a treia zi, mai fac si altceva

  3. Va compatimesc, fetelor. Stiu ca sunt multe femei care trec mai usor peste aceste zile dar pentru mine erau chinuitoare. Analgezicele erau singura salvare. Voi aveti Barza, acum.

  4. Am folosit si eu acest plasturi si m-am impacat tare bine cu ei. Chiar sunt eficienti si mi-am mai cumparat o cutie. Eu foloseam cel putin o pastila in aceasta perioada pentru a scapa de dureri si cu acest produs am scapat de pastile

  5. La mine e groaznica perioada. Cu stare de rau general si cu dureri oribile. Imi sunt si mie de ajutor plasturii Barza.

  6. Acum este mult mai usor. Eu am apucat vremurile apuse, inainte de 1990, pe cand nu existau tampoanele, doar vata si aia luata din farmacii cu pile sau cozi imense. Va inchipuiti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *