Este o dezbatere foarte interesantă, aceasta de a limita accesul copiilor noștri la calculator/tabletă/smartphone. Știu că trăim în era tehnologiei și știu că mijloacele de comunicare evoluează mai repede decât putem noi să ținem pasul cu această dezvoltare. Dar cât bine face tehnologia modernă copiilor noștri și cât îi strică?

Am văzut foarte mulți copii, începând cu vârste din ce în ce mai mici, care nu mai știu jocurile de exterior, nu au auzit de Ascunsa sau Rațele și vânătorii, nu ies din casă decât la ocazii, ci stau înțepeniți în fața unui monitor, de dimensiuni mai mici sau mai mari. Nu mă faceți comunistă, că nu-s. Nu zic că ar trebui interzis calculatorul. Ci că ar trebui limitat, iar accesul ar trebui să-l aibă doar la jocuri educaționale, la articole interesante, potrivite pentru vârsta lor, nu la știri din tabloide sau Facebook. Dacă un copil de 8ani ajunge să aibă pagină proprie, stau și mă întreb la ce-i ajută.

Sunt de acord să evolueze, dar n-aș vrea ca al meu odor să evolueze periculos. Pentru că n-aș vrea să aibă acces la conținut pornografic, la femei îmbrăcate sumar sau la jocuri cu violență extremă, care dau dependență rapid și nu îl mai pot lua din fața calculatorului, Da, sunt de acord cu un joc Barbi sau cu unul cu mașini, dar nu ceva gen strategie RPG, care te solicită non-stop. Ceva plăcut, ușurel, cu numere sau cuvinte, cam cum era pe vremea noastră, când ne bucuram chiar și de Solitaire.

UntitledOferiți-le copiilor jocuri inofensive și nu uitați să-i scoteți și afară! Chiar dacă la prânz este o vreme infernală, atmosfera de la sfârșitul zilei e mai mult decât plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *