Ziua bună, oameni faini! Într-o lume în care totul se scumpește, sunt sigură că sunteți în permanență în căutare de soluții care să vă ajute să economisiți bani. E greu în zilele noastre să plătești facturi din ce în ce mai mari la gaze și la electricitate, însă cred eu că sunt și anumite lucruri care pot face diferența. Dacă la gaze, soluția este să dăm centrala cu un grad mai jos, că oricum e anormal să stai în casă la 25 de grade, la electricitate sunt mai multe variante. De la a închide lumina atunci când nu stai într-o cameră, până la a alege tehnologia LED pentru iluminat, toate sunt soluții de a economisi.

Vechile neoane au fost înlocuite!

Neoanele erau foarte cerute în trecut, însă gazul cu care erau umplute era poluant. Așa că în locul lor au apărut aceste tuburi led, mult mai eficiente și mai prietenoase cu mediul. Da, sunt un pic mai scumpe ca și preț de achiziție, însă durata de viața e mult mai mare. În plus, sunt disponibile în mai multe forme, dar și cu variante de lumină caldă sau rece.

Benzile LED – soluția simplă de a decora

Pe lângă rolul util în casă, acela de a da lumină, aceste benzi LED mi se par extrem de faine atunci când vine vorba de a decora casa. Benzile sunt făcute din mai multe leduri și pot avea diferite dimensiuni. De asemenea, pot emana lumini de diverse culori. Astfel, aceste benzi pot fi folosite pentru a ilumina, ca lumină de veghe, ca decorațiune pentru dulapuri, tv-uri, sau chiar ca și iluminare în interiorul șifonierului, atunci când cauți ceva strecurat pe vreun raft îndepărtat.

Aceste benzi consumă de până la 10-15 ori mai puțină energie electrică comparativ cu corpurile clasice de iluminat. De asemenea, durata de viață e de 2 ori mai mare. Ce îmi place foarte mult e faptul că îți poți alege o varietate de culori. Me like it și mă gândesc serios să îmi iau pentru sărbători.

Tehnologia LED este foarte utilă în casa fiecăruia, iar economiile pe care le putem face sunt importante. Într-o Românie atât de săracă, hai să contracarăm acest fenomen prin câteva soluții simple de economisire!

12 Replies to “Tuburile și benzile LED – viitorul iluminatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *