Pentru că tot suntem în perioada asta ”zguduită”, cred că orice metodă prin care putem avea grijă de noi este importantă. Uleiul din arbore de ceai este un extract prețios, folosit în multe moduri și pentru multe afecțiuni. Printre altele, este un antiseptic natural, ucide bacteriile și ciupercile, dar acționează și asupra tenului în problemele cu acneea. Poate că nu ucide virusurile, adică ce ne interesează pe noi în acest moment, nu este dezinfectant, dar în mod cert ajută la refacerea florei pielii, ceea ce contează enorm. Produsele TeaTree sunt concepute pentru a proteja pielea și pentru a acționa asupra tuturor afecțiunilor dorite. Am mai avut ocazia să folosesc aceste produse, astfel că știu cât de eficiente sunt.

O cremă pentru ten, ulei de arbore de ceai 100% și o loțiune de îngrijire. Acestea sunt produsele testate de mine în ultima perioadă. Sper că știți că uleiul din arbore de ceai nu trebuie folosit ca atare, ci diluat, pentru a preveni uscarea pielii. Așa că uleiul 100% trebuie diluat cu apă sau cu alte uleiuri în proporție de 1:10. Uleiul propriu-zis se folosește pentru tratarea acneei, pe ulcerații la nivelul gurii, pentru eliminarea căpușelor și pentru mușcăturile de insecte. Și da, va fi foarte util vara, pentru că știu cu toții cât de stresante sunt insectele.

Crema facială este potrivită pentru tenul acneic, uscat sau pătat. Produsul este formulat cu vitamina E, fără parabeni sau uleiuri minerale. De preferat, poate fi utilizat împreună cu tonerul și cu uleiul din arbore ceai, aplicat local.

Loțiunea de îngrijire Metique este recomandată după epilare și promite să ajute cu firele crescute sub piele. Personal, folosesc lama, deci riscul e mai mic. Dar am decis să o folosesc pe post de cremă de mâini. Intră repede în piele și catifelează mâinile. Poate fi folosită și ca balsam după bărbierit sau ca loțiune after-sun. Asta o să vedem la vară!

Uleiul din arbore de ceai este o minune a naturii și poate fi folosit pentru multe probleme ale pielii. Chiar dacă nu am acnee, îmi place să folosesc produsele care îl conțin, mai ales pentru o mai bună igienă. Voi ați folosit produse similare?

19 Replies to “Uleiul din arbore de ceai – antiseptic natural

  1. Nu am folosit produse care contin ulei de arbore de ceai, insa imi place sa folosesc uleiul, local pe cosuri atunci cand imi apar.

  2. Mi se pare o minune uleiul de arbore de ceai, are extrem de multe beneficii. Produsele cu acest ingredient au numai efecte pozitive asupra pielii daca sunt folosite corect:)

  3. Mie îmi cresc fire pe sub piele chiar și de la lamă, m-am săturat să le trag afară cu unghia la fiecare baie… :/ Dacă zici că ajută și în această problemă, o voi folosiși eu! 😀

  4. multi se feresc de uleiul din arbore de ceai pur, din cauza mirosului. Eu cred ca sunt mai ciudata, pentru ca mie imi place si eu pe acela il folosesc adaugat in diverse produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *