Neața bună, oameni dragi! Am mai vorbit despre uleiurile esențiale de mai multe ori, dar niciodată nu am primit un kit pentru realizarea proprii creme. Tocmai de aceea, când ni s-a oferit această ocazie, la Galați Beauty Swap #2 de către Essentials for Life, n-am putut decât să mă încânt și să-mi stârnească și mai mult curiozitatea. Sunt promovate uleiurile esențiale doTerra, care au o mulțime de beneficii. Noi am primit un săculeț drăguț ce conține o cremă bază și 3 uleiuri esențiale – de lămâie, de lavandă și de arbore de ceai.

Uleiul de lavandă este bun pentru piele uscată, iritată, pentru probleme cu acneea sau cearcănele. Uleiul de lămâie are proprietăți astringente, revitalizează tenul, iar cel din arbore de ceai dezinfectează și ajută la tratarea problemelor acneice. Crema bază nu are miros, iar în ea nu se pot mixa toate uleiurile deodată!

În funcție de uleiul folosit, și beneficiile cremei obținute vor fi aceleași. Eu chiar mă gândeam să o împart în 3 borcănele, pentru a mă bucura de toate cele trei combinații. Dar chiar dacă nu le folosiți împreună cu crema, puteți să vă bucurați de aceste uleiuri și separat, în formă pură. iată ce face fiecare:

Uleiul de lămâie:

 • pentru dureri în gât – 1-2 picături cu miere
 • pentru revitalizare – 1-2 picături într-un pahar cu apă dimineața

Uleiul de lavandă:

 •  dureri de gât – o picătură masaj pe gât sau intern, amestecat cu miere
 • pentru un somn liniștit – 1-2 picături pe pernă
 • pentru arsuri – aplicare locală
 • pentru dureri de cap – masaj local

Uleiul de arbore de ceai:

 • herpes – aplicare locală pe zona afectată.

O singură precauție se impune, și anume – aplicarea uleiului de lămâie (de citrice, în general) se va face cu minim 12 ore înainte de expunerea la soare. Uleiurile se aplică în general nediluate, excepție fac cele prea puternice sau în cazul unei pieli sensibile. Atunci se amestecă în creme, loțiuni sau se folosește un unei cărăuș (argan, cocos, jojoba, avocado). Singurele care nu se aplică nediluate, fără excepție, sunt cele de Cassia, Scorțișoară, Cuișoare, Cumin, Oregano, Cimbru.

Voi v-ați făcut până acum creme acasă? Eu am mai avut un experiment acum ceva vreme, baza e totul, de acolo pleci. Și poți personaliza în funcție de tipul de ten, de problemele fiecăruia. Și uleiurile esențiale sunt foarte importante, ele au arie largă de acoperire și chiar au multe avantaje. Ce spuneți, v-am convins?

33 Replies to “Uleiurile esențiale și beneficiile lor

 1. Pe mine m ai convins, chiar nu stiam ca au astfel de beneficii. Desi am uleiuri, le folosesc rar si doar pentru ten. Multumesc pentru articol! ❤

 2. Eu folosesc foarte des uleiul de lavanda- ma linisteste și pot sa adorm aproape instantaneu. Eu sufar de insomni e grav de tot, da, rau de tot, uneori uit ca trebuie sa mai si dorm… 😀 Uleiul de lavanda e singurul care ma adoarme. Recomand!

 3. Pe mine m-a convins de mult al meu care s-a facut distribuitor de uleiuri esentiale asa ca noi le avem in casa tot timpul si le folosim pentru ca ne-am convins de beneficiile lor pentru sanatate.

 4. Am folosit si eu uleiuri si sunt minunate! Am pregatit o crema cu uleiuri si a iesit foarte faina, insa din pacate am abandonat ideea pentru ca trebuia sa alerg dupa ingrediente.

 5. O singura data am primit un kit complet pentru a-mi prepara singura crema. A iesit ceva interesant doar ca nu mi-a placut ca era mult prea lichida. Foarte utile informatiile tale referitoare la aceste produse. Ma vor ajuta

 6. am tot citit de uleiurile acestea si vreau si eu sa le incerc, cumnata mea care le-a incercat deja zice ca is faine si chiar daca mai scumpe merita

 7. Ulei de lavanda am tot zis ca imi iau si eu ca peste tot unde am cautat remedii pentru anxietate si atacuri de panica l-am gasit la recomandari ca excelent calmant si somnifer. Nu stiam ca se pune pe perna. Nu pateaza?

  1. depinde si cum il pui, cred. eu ma gandeam la un moment dat (si stiu sigur ca am avut ceva de genul) sa il bag in apa si-ntr-un recipient cu pompita si sa sprayez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *