Ziua bună, oameni faini! În ultima perioadă am început să mă uit mai mult la filme, lăsând cărțile un pic mai deoparte. Nu am renunțat la citit, însă văzusem câteva titluri interesante. Acum, că am cam terminat ce voiam să văd, o să mă întorc la lectură până dau iar de ceva interesant. Nu știu dacă ai văzut aceste filme, însă mie mi-au plăcut. Plus că majoritatea sunt românești. Și chiar au meritat!

Întregalde

Apărut în august, mă tot țineam să văd Întregalde de câteva luni. Este un film românesc în care mi-am pus mari speranțe. Povestea e simplă – trei tineri ce împart ajutoare umanitare ajung în împrejurimile satului Întregalde din județul Alba. Atunci când îl găsesc pe Aron Kent, un bătrân ce vrea să ajungă la gater, o iau pe niște drumuri neasfaltate, imposibile. Gaterul se dovedește părăsit de foarte mulți ani, iar bătrânul este cu totul senil. Însă în noaptea aceea, tinerii rămân captivi în pădure, iar ideile lor despre empatie se schimbă radical. De cele mai multe ori, te gândești inițial la tine, apoi la ceilalți. Și în caz de pericol, nimeni nu poate fi învinuit de asta, e instinctul de conservare. Nu a fost cel mai bun final… însă filmul merită vizionat.

Complet necunoscuți

Cred că e filmul care mi-a plăcut cel mai mult. Un grup de prieteni se strâng să vadă eclipsa de lună. Printre altele, sunt 3 perechi și un tip a cărui iubită se presupune că s-a îmbolnăvit. Se propune un joc – ca telefoanele să fie la vedere ți orice mesaj sau apel să fie împărtășite cu toată lumea. Sună inofensiv, însă e destul de periculos… iar până la finalul serii, se vor isca multe confuzii. Toți vor afla ceva ce nu știau despre ceilalți. E un film memorabil, mi-a plăcut enorm, am și râs, dar are și partea lui serioasă.

Zăpadă, Ceai și Dragoste

Dacă vrei comedie, Zăpadă, Ceai și Dragoste e comedie. Am văzut trailerul acum mult timp și eram foarte curioasă de el, așa că pe 1 ianuarie l-am și văzut. Foarte funny, trei tipi beau o poțiune magică, se teleportează afară din închisoare, iar apoi fac echipă cu trei fete pentru a fura un diamant extrem de prețios. Maxim de bun!

Investitorii

Ținând cont că vine de la producăorii Miami Bich și că joacă și Codin Maticiuc în el, mă așteptam să fie cel mai funny dintre filme. Nu zic că e rău, însă nu e cel mai reușit. Se putea și ceva mai bine. Trei tipi sunt dați afară de la firma unde lucrează și primesc ceva salarii compensatorii. Astfel, ei decid să petreacă un weekend în capitală, însă se rătăcesc și ajung într-un sat uitat de lume, fiind confundați cu nite investitori italieni.

Nu te uita în sus!

Nu te uita în sus! este cel mai real și mai fascinant film despre sfârșitul lumii. Doi astronomi descoperă o cometă ce se îndreaptă spre Pământ. Nimeni nu îi crede, lumea ia totul în râs, iar când se dezmeticesc, își pun speranțele într=o singură misiune de salvare. Din păcate, nu se știe niciodată ce ne rezerva viitorul…

+ 1 serial – Rebelde (2021)

Fac parte din generația care a prins și Erreway, și RBD, deci ambele trupe ce au fost protagoniste în serialul Rebelii. Această reinterpretare sau continuare, dacă vreți să îi spuneți așa, e un pic diferită. EWS, fosta Elite Way School, este o școală foarte importantă pentru cine vrea să facă muzică. Cine intră în programul de excelență, se va duela în Bătălia Trupelor. Doar că există o organizație secretă, Loja, care vrea să sperie toți bobocii.

Cam acestea au fost ultimele filme văzute de mine, sper că v-am inspirat măcar puțin și v-am dat câteva idei. Voi ce ați mai urmărit recent? Ce recomandări aveți?

15 Replies to “Recomandări de filme și seriale – 1

  1. Foarte interesante sunt aceste filme !
    Multumesc frumos pentru recomandare !
    Eu nu prea ma uit la filme !
    Prefer mai mult sa fac un desen sau sa citesc .

  2. Am vazut si noi un episod si jumatate din Rebelde si a fost destul de plictisitor, asa ca nu stiu daca o sa ne uitam in continuare…si noi suntem in generatia care a crescut cu Rebelde si Erreway si tocmai de aia am vrut sa ne uitam…

  3. Filmul Complet necunoscuti este un remake al filmului italian Perfetti sconosciutti, film care are cam 18 remake-uri! Am vazut originalul acum vreo doi ani si mi-a placut foarte mult, ti-l recomand!

  4. Am vazut Complet necunoscuti care chiar mi-a placut, si dont look up care pe mine nu m-a impresionat cu nimic, dimpotriva, il gasesc un film slab, previzibil pana la identitate cu realitatea. Cinematografic vorbind, nu vad nimic la el de tinut minte, de gandit, de placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *