Miroase a weekend! De fapt, la mine miroase a weekend încă de luni, încerc să-mi fac viața ușoară și să nu mă mai gândesc la chestii aiurea, mai ales că vin schimbări importante, dar despre asta vorbim altă dată. Azi vreau să vorbim pentru a doua oară în ultima vreme despre uleiuri esențiale vegetale. Prima dată v-am povestit aici câte ceva despre uleiurile de cocos, de migdale dulci și de sâmburi de struguri. Acum este rândul beneficiilor pe care le oferă uleiul de migdale dulci de la Arboria Plant și cel de jojoba. Poate ați mai auzit de ele, sunt sigură că cel de jojoba v-a atras atenția pentru că se află în compoziția unor vopsele de păr.

Uleiul de migdale dulci de la Arboria Plant mi-a plăcut în primul rând datorită sistemului de dozare – cu pulverizator, ceea ce împiedică produsul să se risipească. Poate nu ați auzit prea multe despre el, tocmai de aceea vă voi spune câteva beneficii pe care le are, ca să știți pentru ce-l luați:

 • regenerează pielea – este indicat pentru tenul afectat de acnee sau alte iritații;
 • hidratează foarte bine;
 • are efect benefic asupra cearcănelor;
 • demachiază chiar și make-up-ul rezistent la apă;
 • este bun împotriva vergeturilor;
 • se folosește ca tratament pentru părul uscat sau deteriorat;
 • ajută la înmuierea cuticulelor și la întărirea unghiilor;
 • ajută la întârzierea apariției ridurilor.

Uleiul de jojoba este, contrat așteptărilor, potrivit și pentru ten, nu doar pentru păr! Ba nici nu vă gândeați la seria de efecte pozitive pe care le are!

 • înmoaie cuticulele;
 • este foarte hidratant – poate fi folosit în loc de cremă de față, de corp sau de balsam de buze;
 • ajută la domolirea părului electrizat;
 • poate fi folosit ca și demachiant;
 • este un bun tratament pentru scalp și păr – ajută la reglarea secreției de sebum, la creșterea părului, la repararea vârfurilor despicate.

Știați de efectele pozitive pe care le au aceste uleiuri? Și eu am rămas destul de surprinsă să aflu că produsele naturale vegetale pot înlocui cu succes atât de multe substanțe chimice din comerț! Și nici nu sunt toxice, costisitoare sau dăunătoare în vreun fel!

Uleiurile vegetale sunt recomandate tuturor, în general nu au contraindicații referitoare la tipul de ten, dar e și mai bine să vă documentați temeinic înainte. Voi ce uleiuri folosiți frecvent? Aveți măști preferate sau anumite ritualuri?

9 Replies to “Ultimele uleiuri încercate de la Arboria Plant

 1. nu am incercat uleiurile astea pana acum. Singurele pe care le-am testat au fost cel de masline, cel de cocos si cel de ricin, Asa suntem noi femeile, preferam chestiile scumpe si cu efecte adverse in locul celor naturale, ieftine si sigure.

 2. Nu stiu din ce motiv va feresc de a folosi uleiuri pentru ten sau maini. Am impresia ca-mi lasa un aspect uleios si nu suport.

 3. De ceva vreme am inceput sa folosesc astfel de produse pentru ingrijirea parului. Chiar daca am si tratamente profesionale pe care le aplic cand spal parul, cam o data la 10 zile imi aplic ulei la radacina parului (pe scalp) si il las sa actioneze cateva minute sau chiar cateva ore – depinde de ulei). De migdale dulci si de jojoba nu am incercat pana acum, dar le voi incerca pentru ca imi plac informatiile pe care le-am aflat de la tine. Thanks, girl! ^_^

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *