Cât de bine îți poți cunoaște cea mai bună prietenă? Cât de strânsă poate fi o prietenie? Am fost destul de entuziasmată când a venit vorba să îmi aleg un titlu de la Editura Corint, așa că Ultimul oaspete suna foarte bine. Mai ales că citisem câteva recenzii pozitive deja. Vorbim de un thriller, cu deznodământ ambiguu. Dacă a fost sau nu pe măsura așteptărilor, aflați în cele ce urmează.

Mă așteptam să fie un carusel de emoții, dar multe părți au fost destul de detaliate. Sadie și Avery, două persoane complet diferite, una localnică în Littleport Maine, alta simplă vizitatoare, se întâlnesc aparent întâmplător și dezvoltă o prietenie frumoasă și durabilă. Atunci când Sadie este găsită moartă, multe bănuieli se îndreaptă către Avery, însă nimeni nu poate dovedi nimic. Însă Avery nu e pregătită să accepte că Sadie s-a sinucis. Așa că la comemorarea de un an începe să găsească indicii suplimentare.

De ce stagnează ancheta? De ce poliția nu face mai mult? De ce găsește ca și bilet de adio biletul pe care ea i-l lăsase lui Sadie cu mai bine de un an în urmă? Avery are mult prea multe întrebări și sunt destule persoane ce au fost la petrecerea la care trebuia să ajungă și Sadie…

Ultimul oaspete – răsturnări de situație, momente imprevizibile

Nu pot nega că este o carte interesantă, ce te face să te întrebi destul de multe lucruri. Însă aș fi scurtat-o la jumătate și nu aș fi simțit că lipsește ceva. Nu de alta, însă multe detalii sunt inutile, unele se repetă. Însă ideea a fost bună. Deși un pic alambicată, sunt unele lucruri care nu prea au legătură, însă trecem peste. Mă raportez strict la ideea de bază. Avery pare totuși mult prea obsedată de familia lui Sadie, care o primește în casa lor și o și angajează. Sadie pare o tipă foarte superficială, dar părerea mea e că a fost cam cea mai ok. Sau mă rog… ar fi fost.

Ultimul oaspete e o carte care merită citită de amatorii de suspans. Ideea e bună, acțiunea lasă un pic de dorit. Dar per ansamblu, e o carte bună! Voi ați citi-o?

2 Replies to “Recenzie – Ultimul oaspete (Megan Miranda)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *