Vă mutați la casă nouă și vreți să renovați sau să scăpați de vechiul acoperiș? Atunci ați nimerit unde trebuie. Pe www.acoperisul-perfect.ro/ veți găsi zeci de variante pentru a realiza acoperișul pe care îl doriți.

Durata de viață, greutate redusă, etanșeitate, rezistență la foc, estetică, toți aceștia sunt factori pe care țigla metalică, denumită popular și tablă tip țiglă metalică, sau simplu, tablă pentru acoperiș, reușește să îi înglobeze, fiind un produs ce permite libertate deplină la alegerea culorii și finisajelor. O altă caracteristică importantp pentru țigla metalică este aceea că permite montajul pe suprafețele curbate sau foarte abrupte.

În funcție de materialele folosite, există modele de acoperișuri cu țiglă metalică, acoperișuri cu țiglă ceramică, acoperișuri cu tablă, din beton, etc.

Acoperișurile în două ape sunt ideale pentru realizarea unei mansarde amenajate chiar și în podul casei. Acoperișurile în trei sau patru ape sunt mai complexe, având mai multe laturi ale casei protejate de ploaie, vânt sau zăpadă. Trebuie să știți că multe materiale care acoperă o casă sunt foarte grele, lucru de care veți ține cont încă de la fundație.

Construcția acoperișului presupune luarea în calcul a manoperei; structurii; montaj folie anticondens; montaj jgheaburi și burlane; învelitoare, etc.

Cât despre învelitoare, aveți o gamă foarte variată de unde puteți alege, astfel: țigla metalică, ceramică, din beton, placi din fibrociment, tablă pentru acoperiș, membrane bituminoase, plăci din ardezie, panouri bituminoase, șindrile bituminoase, învelitori din lemn, din paie sau din stuf. Foarte important de luat în considerare este structura de rezistență a acoperișului, care va trebui să fie în strânsă legătură cu tipul de învelitoare pe care îl veți alege. De aceea, mai înainte de a trece la executarea pas cu pas a construcției acoperișului, ar fi bine să vă hotărâți asupra tipului de învelitoare pentru care veți opta și mai apoi, să nu faceți deloc rabat de la calitate. Specialiștii recomandă o învelitoare ușoară, etanșă, și rezistentă în fața vremii.

La fel și accesoriile pentru învelitori sunt destul de diverse, însă vor fi și ele în același ton cu învelitoarea aleasă (jgheaburile și burlanele, coama), iar panourile sau parazăpezile trebuie să fie luate în calcul încă de la început, pentru că orice modificare mărește costurile.

Dacă aveți un pod destul de voluminos la casă și doriți să îl transformați în mansardă, mare atenție la modul de montare al șarpantei, la izolația termică, fonică, și la hidroizolația acoperișului.

Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării în construirea unui acoperiș: de la plan până la execuție, totul trebuie să fie perfect, să decurgă conform calculelor. Pentru acoperișuri de calitate este nevoie de specialiști și de materiale pe măsură, iar toate astea înseamnă investiție.

Și ceea ce este foarte important de știut este că de construcția unui acoperiș, indiferent de dimensiune, se vor ocupa numai specialiști în domeniu. Atunci când v-ați decis să vă faceți sau să renovați un acoperiș, un alt lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere este calitatea lucrării. Dacă veți contracta o echipă de meșteri amatori, este posibil ca investiția în materiale să fie de-a dreptul pierdută, ba chiar în timp, să ieșiți în minus. Echipa de profesioniști vă va asigura, pe lângă rezistența lucrări, și garanția acesteia.

4 Replies to “Un acoperiș pe gustul tău

  1. Pe mine m-a atras aspectul prima data la tabla asta tip tigla metalica, dar apoi am inteles ca are si o durata de viata foarte mare si mi-am dorit si mai mult sa imi pun intr-o zi asa ceva pe casa. Pana acum nu am reusit.

  2. Chiar îmi doresc să mă mut la casă și sper să reușesc să fac pasul acesta cândva, oricât de departe ar fi în viitor. Mi-ar plăcea tare mult să am și puțin teren să cultiv câteva legume și plante medicinale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *