Am deja mai bine de un an de când apelez la oja semipermanentă pentru unghiile mele. Inițial foloseam ojă normală, aveam o mulțime de ștampile, de modele, de abțipilduri, o sacoșă de culori (pe care le-am donat între timp salonului unde mă tund) și tot felul de pensule și ustensile. Îmi plăcea să mă ocup de unghii, deși îmi lua o mulțime de timp. Și adevărul e că nici nu eram eu cea mai mare expertă. Așa că acum aproximativ 1 an (nu mai țin minte dacă era decembrie 2020 sau ianuarie 2021), am decis că ar fi mai ok să încerc să îmi fac unghiile cu semi. Și nu eu, ci să merg la cineva. Am avut și o tentativă de a mi le face eu, ba chiar și acum mai am o lampă acasă, dar nu a mers.

Unghii pastel – mate sau lucioase

Între timp, știam că o fostă colegă a lui Mr. de la Carrefour face lucrul ăsta acasă. Și chiar cred că e o meserie foarte mișto, în care iei contact cu mulți oameni și trebuie clar să ai și talent. Și charismă. Că dacă omului nu îi place de fața ta, e grav. Dar am redescoperit-o pe Georgiana, care stă aproape de oraș și pot să trag oricând o fugă la ea pentru unghii frumoase. E o tipă super caldă, simpatică, am ce vorbi cu ea, așa că timpul trece repede și e chiar ok. Mi-a ascultat toate ideile, mi-a făcut ce modele mi-au trecut mie prin cap sau am găsit pe net. Și, din fericire, e genul de om cu talent. Adică modelele ei ies foarte faine, după cum vedeți în poze. Personal, mie nu mi-ar ieși așa niciodată.

Unghii de vară / neon
De ce aleg manichiura cu ojă semipermanentă?

– pentru că economisesc timp – ca să mă ocup de unghii la câteva zile, clar îmi ia mai mult decât cele 3 ore care le stau la Georgiana

– pentru că mă relaxez – eu nu fac nimic, doar stau cu unghiile la control

– pentru că manichiura rezistă mult timp – eu stau lejer o lună și e super ok. Da, se vede că sunt unghiile crescute, dar oja nu sare. Dacă pe voi vă ține mai puțin oja semi sau sare, e clar că e o problemă la cum e pusă

– pentru că te poți juca cu atât de multe modele, culori, tehnici, ies extraordinare de fiecare dată

Unghii de toamnă
Personal, mie mi se pare cea mai bună opțiune. Sunt gata în 3 ore, aproximativ, depinde de model, de complexitate, de culori, de mai multe lucruri. Dar mie mi se pare o super afacere. Tocmai de aceea o și recomand pe Georgiana, mai ales dacă sunteți din Brăila sau împrejurimi. Dacă aveți mașină, măcar știți că mergeți undeva unde se face treabă foarte bună! Deși ziceam că anul ăsta mai las unghiile și fără ojă semi, m-am răzgândit. Arată prea bine și clar nu am eu timp de făcut unghii. Și până la urmă… pentru ce să te chinui? E un lucru care ne încântă și ne face să arătăm mai bine. Voi cum vă faceți unghiile? Acasă, la salon, la o prietenă, simple, mate, cu semipermanentă, cu gel?
Unghii de iarnă

10 Replies to “De ce îmi fac unghiile cu ojă semipermanentă?

  1. De mai bine de un an, cred că aproape doi, am ales oja semi pentru unghiile mele. Motivul: sunt moi și se rupeau în așa hal încât indiferent ce făceam arătau rău. Acum, la o lună eu merg la salon și le schimb, se păstrează extraordinar de bine și arată la fel. Încă nu am așa o relație cu persoana respectivă, cum ai tu, deoarece am descoperit-o de relativ puțin timp. crec că 4-5 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *