Ziua bună tuturor! Știți doar că îmi place să privesc în perspectivă, așa că după isprava cu costumul de baie din februarie, încă mai forțez vara. Sau măcar temperaturi mai blânde. Și ca să fie treaba treabă, am pus de-o comandă de sandale faine, că aveam doar o pereche și mi se părea puțin. Despre sandalele FunkyFain v-am mai povestit și acum vreo 3 ani și jumătate, doar că de atunci au mai trecut câteva colecții și au mai apărut modele noi. La momentul respectiv am comandat o pereche de sandale aurii cu platformă, urmând apoi să mă uit cu jind la unele plate. Cărora le-a venit rândul acum.

Cum a apărut FunkyFain?

Ioana și Bogdan, doi oameni frumoși, iubitori de soare și mare, au pus bazele acestei afaceri. Bogdan se ocupă de partea de IT și financiar, iar Ioana e jumătatea creativă. Deși totul a plecat de la sandalele lucrate manual pe o frumoasă insulă grecească, la un an de zile distanță au început să apară ghetele, cizmele și bocancii de toamnă, lucrate în București. Iar acum am observat pe site-ul lor atât espadrile, cât și tricouri și bluze. Adică numai lucruri faine!

Cum sunt făcute sandalele faine?

Din piele din Africa, în formă brută. De fapt, acest atelier unde sunt produse sandalele FunkyFaine este singurul ce folosește pielea netratată chimic. Fiecare pereche este realizată în aproximativ o oră, în funcție de complexitate. Tocmai pentru că pielea nu e tratată, e posibil să apară fenomenul de migrație a culorii, ceea ce nu este considerat defect de fabricație. De asemenea, pielea nude-crem se poate închide în timp.

Este foarte important să țineți cont de câteva reguli de întreținere a produselor faine:

– nu folosiți apă pentru a le curăța

-nu le spalați absolut în niciun mod, ci doar stergeți-le cu o cârpă moale și curată

– purtați sandalele pe timp uscat, ele nu sunt impermeabile

– în cazul contactului cu apa, lăsați-le să se usuce natural, nu le ștergeți cu cârpa, deoarece pot rămâne pete

– sandalele sunt confecționate manual, deci pot prezenta diferențe de nuanțe

– pielea, în special cea metalică (bronz, auriu, argintiu) trebuie ferită de solvenți organici (alcool, acetone etc)

Experiența mea faină

Eu am ales modelul Funky Stripes negru, însă m-aș fi orientat către orice alte sandale damă de pe site! Toate sunt minunate și toate au acel vibe de vară, care te îmbie să călătorești. Am ales un model fără bandă între degete, întrucât am probleme cu bătăturile în acea zonă. Vorbim de o pereche de sandale cu talpă joasă, plată, cu o baretă de-a lungul degetelor și una care pleacă de la baza degetului mare și înconjoară glezna. Bareta de la degete e aurie, cealaltă e negru cu auriu. Eu am ales mărimea 40, așa sunt și celălalt model pe care îl am, dar există un ghid bine pus la punct pe site, pe care vă sfătuiesc să îl urmați pentru a alege mărimea care se potrivește.

Se pare că aceste sandale, denumite și strappy sandals, este considerat  cel mai elegant tip de sandale. Se pot purta atât la plimbare, cât și la o întâlnire mai serioasă. Eu presimt că o să le port non-stop la cară. Nu de alta, dar sunt genul comod și nu mă complic cu tocuri decât foarte rar. Așa că pentru mine reprezintă stilul clasic, practic și totodată elegant. Și FunkyFain, bineînțeles.

Mi-a plăcut foarte mult și combinația de negru cu auriu, culoarea metalică le scoate din anonimat și le dă acel aer classy. Parcă mă văd și eu, ca Ioana, pe o insulă grecească. Sandalele FunkyFain te îmbie la vacanță. Și chiar sunt foarte faine și foarte calitative. Mi-aș dori tare mult ca la toamnă să încerc și bocancii lor, deja am văzut modele interesante și sunt curioasă ce colecție nouă vine din urmă.

FunkyFain reprezintă mai mult decât o afacere, e un concept pentru oameni care știu ce vor. Îmi place ideea de confecționare manuală, îmi impune sentimentul că fiecare pereche de sandale e unică. Iar noi înșine suntem unici și speciali. Vibe-ul acela bun te însoțește peste tot, iar stilul tău funky rămâne nealterat. Tu ce spui, dai o șansă acestor minunății să te plimbe peste tot?

 

11 Replies to “Veri funky cu sandale faine

  1. Și mie îmi plac sandalele lor! Asta ar fi a cincea vară când îmi comand sandale de la ei. Îmi doresc ca într-o zi să ajung să am câte o pereche din fiecare model de-al lor! 😀 Pentru vara aceasta mi-am ales tot un bodel negru cu bronz, dar ușor diferit de-al tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *