Deși sunt pasionată de gătit, uneori simt nevoia să fac ceva rapid de mâncare, fără să stau să mă lălăi în bucătărie câteva ore. Nu vreau să aștept prea mult, nu vreau să mă chinui. Așa că de fiecare dată când găsesc soluții pentru a economisi timp, nu mă dau în lături. Mai ales când știu că există și alte beneficii! Cam așa s-a întâmplat cu mix-ul pentru pizza de la Orgran, fără gluten. V-am mai povestit de belelele mele cu pâinea sau aluaturile, și nu numai, cu mâncarea în general. Uneori mă balonez. La modul destul de nașpa. Simt că burta mea e plină și e pe cale să explodeze, deși poate n-am mâncat mare lucru. Tocmai de aceea am luat în considerare și aceste produse fără gluten, în speranța că va fi mai ok.

Mix-ul pentru pizza și aluaturi nu conține grâu, gluten, ouă, drojdie, lactate, soia sau organisme modificate genetic. Este potrivit pentru vegetarieni deoarece nu conține ingrediente de origine animală. Unde mai pui că te ajută să faci aluatul de pizza în 2 timpi și 3 mișcări.

La aluatul clasic foloseam drojdie, o lăsam minim 15 minute să se umfle, o amestecam cu făina, iar lăsam la crescut, abia apoi o frământam bine și puneam în tavă (după ce se lipea de tot ce prindea). Aici nu am amestecat decât mix-ul cu apă și puțin ulei… și cam atât! nu am lăsat să crească, să se umfle, nu am pierdut timpul ăsta.

Am întins aluatul (aici recunosc, m-am ajutat de puțină făină, să nu se lipească, dar cine nu consumă deloc poate pune făină de orez, din ce am citit pe cutie) și l-am pus în tavă. Apoi fiecare pune exact ceea ce vrea. Eu am turnat o cutie de roșii în conservă, am pus ciuperci și porumb, iar pe deasupra n-am rezistat tentației – am pus salam și cârnați tăiați felii.

Rezultatul? A ieșit super! O pizza normală, dar fără potențial de balonare!
Eu zic că din când în când e bine să mai luăm o pauză de la alimentele cu potențial mai mare de risc. Până la urmă, nu pățim nimic dacă mâncăm fără gluten măcar ocazional, paste din legume sau prăjituri de casă, cu îndulcitori sau miere în loc de zahăr. Prefer să gătesc acasă pentru că știu exact ce pun în mâncare și vreau să controlez eu aportul fiecărui ingredient din ea.
Voi ce ziceți?

12 Replies to “Vezi cum am făcut eu pizza de 3 ori mai repede!

  1. arata foarte bine pizza ta. Nu m-as fi gandit ca poate exista un astfel de amestec sa faci asa repede blatul si sa nu ai nici gluten. Multi zic ca treaba cu glutenul este un moft, ca inainte nu mai avea lumea intoleranta la el. oamenii cred ca uita ca nici cerealele nu mai sunt ce-au fost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *