Hello, hello again! Mă tot țin de vreo săptămână să vă zic ce cafea bună beau eu de la o vreme, dar am tot amânat. Pozele, timpul… se adună toate. Dar azi nu am mai rezistat și am hotărât să vă povestesc despre Mini Me, un espressor de la Krups, creat în colaborare cu Dolce Gusto. Personal, nu sunt fan Krups, adică în ceea ce privește espressoarele automate. Acolo m-aș îndrepta spre un Philips, și nu ar fi vorba de buget, cât ar fi vorba de loc. E voluminos, bucătăria mea e mică, deci nu ar fi o relație prea fericită. Într-adevăr, cine are bănuți și spațiu, recomand un espressor automat, care macină cafeaua pe loc, cu carafă de lapte, să facă și capuccino, și îmi va fi veșnic recunoscător. Cine nu are spațiu, se poate orienta spre un espressor cu capsule.

Pasul 1 – amorsarea pompei de apă

Mini Me e o variantă de espressor foarte compactă, cu aceleași caracteristici ca majoritatea produselor de genul – presiune de 15 bari, capsule dedicate, rezervor de apă cam de 1 litru. Ce îmi place de el e că e micuț și încape lejer lângă robot, pe cuptorul cu microunde. Acolo îl țin și chiar nu mă deranjează deloc. Inițial am zis că e mai ciudat de folosit, dar s-a dovedit a fi super simplu. Vorba aia, mă lovesc de electrocasnice mici zi de zi, dar nu am cum să le folosesc pe toate.

Așa că atunci când a venit vorba de amorsarea pompei (care btw, e musai obligatorie la toate tipurile de espressoare), am stat oleacă și m-am uitat chiorâș la el. Dar am rezolvat-o. Această amorsare reprezintă de fapt golirea unui rezervor de apă, fără capsulă, pentru a-și face el o curățare inițială. Așa că, pasul 1, bifat!

Pasul 2 – prepararea băuturii

Cafeaua se prepară foarte ușor. Tot ce ai nevoie sunt capsulele în diferite variante. De la cafea lungă, simplă, până la espresso, chococino sau Nesquik, cei de la Dolce Gusto au o gamă foarte mare de băuturi. Se găsesc în majoritatea marketurilor, așa că nu ar fi o problemă. Fiecare cutie de capsule are reprezentat pe ea exact lungimea cafelei. Bineînțeles, puteți să setați și mai lungă sau mai scurtă, doar că va fi mai slabă, respectiv mai tare.

Dezavantajul la aceste capsule e că sunt destul de scumpicele. Cel puțin, la noi e cam 30 lei o cutie cu 16 capsule. Asta dacă vorbim de cafea simplă. La ce spunem cappuccino sau chestii de genul, sunt doar 8 căni, pentru că ai 8 capsule cu lapte și 8 cu cafea propriu-zisă, care se folosesc câte una din fiecare la prepararea aceleiași băuturi.Deci ar ieși undeva la 1,4 lei cafeaua normală, espresso sau cea cu lapte, și cam 3 lei și ceva o variantă mai complexă. Sincer vorbind, dacă iei de la automat sau din oraș, s-ar putea să ieși mai scump.

În momentul de față, mă laud cam cu 6 sortimente de capsule, deja le-am încercat pe toate. Și pot să vă spun că se simte diferența! Cafeaua e perfect dozată, e aromată, iese ca la carte! Iar variațiile, gen cappuccino sau chococino nu am încercat să le pun în pahar special, că sigur se văd frumos, pe straturi. Dar gustul e extrem de bun! Preferata mea de zi cu zi rămâne însă cafe au lait, pe care am terminat-o, dar pe care o voi recumpăra, pentru că e suuuuper bună!

Concluzia – merită sau nu? Eu zic că un astfel de espressor merită din plin! Mai ales dacă vă place și să experimentați. Cafeaua e de cea mai bună calitate, nu e apă de ploaie, iar modul de preparare e super simplu! Și făcând calculele, nu iese așa scump. Prin Carrefour mai găsiți promoții de genul luați 12 sau 24 cutii de capsule și primiți espressorul gratis. Ceea ce e super afacere. Pentru că veți avea cafele pentru un an întreg. Și aparatul iese gratis. El în mod normal pleacă de la 200 lei în promo. Poate nu exact modelul Mini Me, dar orice aparat Dolce Gusto face aceeași chestie. Voi ați folosit vreodată un astfel de espressor cu capsule? Cum vi s-a părut? V-ar tenta? Sunteți băutori de cafea?

25 Replies to “Viața cu un espressor de cafea cu capsule

 1. Mai, eu am un esspressor de la Starlight si sunt multumita. E genul de esspressor la care folosesti cafea gata macinata, dar e foarte ok. Iar ca si cafea, o prefer pe cea boabe de la Bellarom, un jumate de kg la 13 lei ma tine undeva la 20 si ceva de cafele, deci un cost minin intre 50 de bani si 65 de bani cafeaua, la care mai adaugi zahar sau orice altceva mai vrei. Poate voi face si eu un articol despre esspressorul meu.

 2. Îmi place cafeaua și după ce m-am documentat și am aflat beneficiile acesteia asupra sănătății, nu lipsește din viața mea. Cea mai bună (benefică) cafea este cea la espressor, proaspăt prăjită și râșnită. Dar, cum nu le putem avea pe toate în viață, ne descurcăm cum putem. Cu alte cuvinte, espressorul de cafea cu capsule este foarte bun, mulțumim pentru recomandare.
  Să -l folosești cu drag.

 3. Știu pe cineva care tot caută un expresor de ceva vreme și o tot lasă pe “altă dată”.
  Eu nu beau cafea, sau mai bine spus – beau super rar cafea – dar îi voi arăta articolul tău fetei și poate o interesează.

 4. Ce sa zic?! Mi-am luat si eu acum cativa ani un aparat de genul pentru ca iubesc mult capucino. Face o cafea buna si pe gustul meu. Ai grija la calcar si ar fi de preferat sa folosesti apa plata pentru ca altfel trebuie sa cumperi pastile speciale sa-l cureti

 5. Am redevenit băutoare de cafea după ani mulți de pauză. Deși eu fac cafea pentru soțul meu în fiecare zi, eu prefer să-mi servesc cafeaua la o cafenea renumită din oraș. E momentul de relaxare, răsfăț, liniște.

 6. cum nu sunt consumatoare de cafea, nu ma tenteaza sa imi iau un astfel de aparat, dar ma gandesc ca ar fi un cadou ideal pentru niste tineri la care suntem invitati la petrecere de casa noua.

 7. Il am si eu, doar ca in varianta rosu. L-am dus la tara pentru ca am camera sus la etaj, cumva departe de bucatarie si primul lucru pe care-l fac dimineata este sa-mi beau cafeaua in pat. Cu alte cuvinte pentru mine, acolo la munte, era esential!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *