Nu am decât 24 ani, deci nu pot spune că am o experiență de viață prea mare. Cu toate acestea, întâmplările prin care am trecut fac din acești ani un subiect bun de film. Sau de carte. Pentru că totul a curs lin și logic, până la un anumit punct, unde toate parcă s-au învălmășit. O moarte neașteptată, care n-a dovedit nimic, vorba lui Anton Holban, o soră cu 10 ani mai mare… cred că toate se leagă într-un mod ilogic, dar cursiv.

Câți dintre voi au pățit așa? Ai o viță normală, totul merge ok, când brusc te trezești fără unul din părinți. Și nu la propriu, pentru că trăiește, ci la figurat. Nu mai e alături de tine atunci când ai nevoie, nu mai ai cu cine să te consulți și rămâi cu jumătate de iubire pe care o ofereai în plus. Crești altfel, te maturizezi brusc și ești nevoit să le iei pe toate în plin. După ani și ani, te trezești fără părintele care ți-a fost alături, deodată, brusc, fără să ai ocazia să îți iei rămas bun, fără să a ocazia să-ți ceri iertare pentru tot și să mulțumești pentru ce a fost bun. Totodată, această dispariție e înlocuită de o apariție. Șocantă, după părerea mea. O fată care-ți spune din senin că e sora ta.

Și vorbește cu tine ca și când te-ar cunoaște. Vrea să țină legătura cu tine și toate ți se par aiurea, fiindcă tu ai o viață într-un fel, în care trebuie să-i faci loc și ei. Spuneți voi, nu e ciudat? Voi cum ați reacționa? E o adevărată enigmă finalul acestei povești.

În ianuarie, Editura Univers sărbătorește luna Enigma, luna dedicată colecției de cărți polițiste și thrillere, una dintre cele mai vechi serii ale editurii: concursuri, mistere de dezlegat, informații atractive despre cărțile, autorii dar și cititorii Enigma, oferte și reduceri. Mai multe detalii găseşti aici: http://www.edituraunivers.ro/12-enigma

2 Replies to “Viața mea – o carte deschisă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *