Video SEO în 2018 – Cum să optimizezi video-urile pentru motoarele de căutare

Un video are nenumărate beneficii pentru ROI. De la explicarea funcționalității unui produs până la informația finală ce poate juca un rol esențial în decizia de cumpărare.

Video-urile plasate pe pagini sau în postări sporește timpul petrecut pe site, ceea ce îți va da puncte în plus în ochii Google-ului.

În acest articol voi vorbi despre cum să folosești clipurile video pentru a dobândi puncte în plus atât în ochii Google-ului, cât și în ochii utilizatorilor.

Definește-ți obiectivul

Este evident că un clip nu trebuie făcut doar de dragul de a avea conținut video.

Trebuie să te gândești la ce vrei să obții cu acel clip, iar conținutul trebuie să fie foarte util user-ului. Cu cât ii oferi mai mult insight, cu atât vor crește metricele esențiale cu impact SEO, acestea fiind dwell time și clickthrough rate.

Gândește-te ce vrei să obții cu acel clip.

Dorești să îi faci să se aboneze la newsletter?

Vrei să arăți beneficiile produsului tău?

Focusează-te pe întrebările cele mai comune legate de subiectul clipului

În privința conținutului, este bine să te concentrezi pe nevoile userului. Pentru asta, poți face research pe diverse forumuri să vezi cam care sunt principalele întrebări adresate.

Fă o listă cu 10-20 de întrebări și structurează clipul cu ajutorul lor.

Identifică acele cuvinte cheie cu multe rezultate video

Embed-uirea clipurilor în postări sau pagină crește timpul petrecut pe site și îmbunătățește experiența userului. Unele cuvinte cheie au câte 5 clipuri video în componența primei pagini. Ideal ar fi să ai atât clipul video, cât și pagina unde ai embed-uit clipul în cadrul rezultatelor primei pagini.

Transcrie video-ul

O poză valorează cât o mie de cuvinte, așa îți poți imagina un pic cam cât valorează un video. Mult spus, însă un clip poate transmite mult mai ușor aspectele vizuale și auditive ale produsului.

De multe ori, un video este absolut necesar pentru a-i arăta utilizatorului funcționalitatea unui produs.

Pentru a genera conținut adițional și a targeta și mai multe cuvinte, poți transcrie clipul video de pe pagină.

Folosește clipurile video pentru a genera trafic către site

Impactul SEO al clipurilor video poate fi privit din trei unghiuri:

*Video-urile sunt bune pentru engagement

*Video-urile pot aduce trafic suplimentar de pe canalele unde au fost postate

*Video-urile sunt bune pentru sporirea încrederii și a ratei de conversie

Iată câteva sfaturi pentru a ranka videourile de pe Youtube:

*Include și o secțiune de video-uri în sitemap. Google favorizează paginile ce au și conținut video față de cele ce nu au. Pentru a indexa rapid un video, folosește un sitemap care să conțină și videourile de pe site-ul tău.

*Video-ul respectiv poate fi share-uit pe mai multe platforme. Poți folosi conținutul video-ului în descrierea scurtă sau în poze făcute din screenshot pe Twitter, Instagram sau Pinterest.

*Cel mai bun lucru pe care îl poți face cu un clip Youtube este să îl rankezi chiar pe platformă. Pentru asta, video-ul tău trebuie să fie captivant, astfel încât userul să stea să se uite la cât mai mult din acesta.

Dorești să colaborezi cu o agenție de marketing online cu 11 ani de experiență în spate?

Gun Media (Gun.ro) este agenția care îți poate diversifica strategia și maximiza conversiile pe cele mai relevante canale pentru business-ul tău!

3 Replies to “Video SEO în 2018 – Cum să optimizezi video-urile pentru motoarele de căutare

  1. cred ca ai atins un punct sensibil pentru multe dintre vloggeritele care cred ca este suficient sa faca un video si sa ii dea un share. Fara optimizare, acel material nu va ajunge la prea multa lume. Conteaza mult titlul ales si descrierea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *