Ziua bună tuturor! Azi am pentru voi o recenzie care stă de prea mult timp în draft, dat fiind faptul că am primit-o când am primit coletul cu cărțile de la Herg Benet, adică acum vreo 2 luni. Nu mă întrebați de ce nu v-am povestit de ea până acum, ba am găsit alte cărți, ba nu am avut inspirație, ba când am avut inspirație nu am avut altceva, and so on. Inițial, seria Ultima vrăjitoare din Transilvania nu pot spune că mi-a atras foarte tare atenția. Nu știam nici care e treaba cu Anna Vary, abia apoi am aflat că e vorba de Cristina noastră (Nemerovschi), așa că m-am mai gândit o dată. Eu am primit primul volum, Contesa Aneke, dar să ies eu din vara asta, și le iau și pe celelalte două!

Alexandra este o adolescentă rebelă, tipul meu de fată, dacă mă întrebați pe mine, care se pare că este îndrăgostită de fratele ei. Tocmai pentru a o îndepărta de povestea asta incestuoasă, mama ei decide să o trimită în vacanță într-un sat transilvănean uitat de lume. Aici ea dă peste oameni ciudați și află poveștile locului – cu mult timp în urmă, în sat era o contesă, Aneke, cam cu aceeași ”problemă” ca a ei: iubirea pentru fratele său. Săpând din ce în ce mai adânc, Alexandra descoperă că are mai multe în comun cu Aneke, iar atunci când începe să și vadă anumite lucruri, situația degenerează. Ce mai e real și ce nu?

Ce m-a plăcut și ce nu? Ah, să vă zic în primul rând că sunt mega fan cărți cartonate? Sper să iasă și celelalte 2 volume cât mai repede așa, ca să fie seria completă. Pur și simplu mă fascinează, arată într-un mare fel! Mi-a plăcut modul în care Cristina a ales să împletească poveștile nemuritoare cu prinți și prințese cu lumea de azi, plină de tentații. Cartea are ceva din acele povești pe care le citeam când eram mici, dar clar nu este pentru copii, fiind destul de explicită, exact în stilul Cristinei. Deci, again, cartea nu e pentru persoane încuiate. Mă așteptam oarecum să găsesc o poveste de dragoste, dar nu un incest. Deși, nimic nu e ceea ce pare, așa că nu m-ar mira să mai descopăr tot felul de lucruri pe parcursul seriei.

Nu mi-a plăcut doar faptul că volumul are atât de puține pagini. Aș fi mai citit câteva sute, lejer 😀 Bine, aici rar găsesc o carte care să mă mulțumească. Nu de alta, dar când povestea mă captivează, aș vrea să nu se mai termine. Volumul 1 al seriei Ultima vrăjitoare din Transilvania îl găsiți pe site-ul editurii, la un preț mai mult decât ok. Tot aici sunt și volumele 2 și 3, iar la orice comandă mai primiți o carte cadou.

Voi ce părere aveți despre seria asta? Vă tentează cărțile cu subiecte de genul – legende locale, contese malefice și adolescente curioase? Credeți că Alexandra va afla mai multe despre contesa Aneke? Eu abia aștept să văd ce și cum!

4 Replies to “Recenzie – Ultima vrăjitoare din Transilvania. Contesa Aneke

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *