Tăticii joacă un rol extrem de important în dezvoltarea copiilor, iar acest fapt este susținut de specialiști. Ei reprezintă un model atât pentru băieței, cât și pentru fetițe, mai ales dacă sunt devotați vieții de familie.

Un tată implicat este acela care nu lipsește de la evenimentele importante din viața copilului, care are răbdare să explice, dar care știe să îi tempereze reacțiile cu blândețe, dar și fermitate, fără a fi dur sau agresiv în vreun fel.

Indiferent dacă ești tătic de băiat sau de fetiță trebuie să ai o relație excelentă cu copilul tău, încă de când este mic. Chiar dacă ți se pare că ești uneori stângaci și te cuprind emoțiile, căci ți se pare mult prea fragil copilul tău, timpul pe care îl petreci cu acesta are o însemnătate uriașă în conturarea comportamentului său.

Iată ce trebuie să faci pentru a fi un tată cool:

  1. În primul rând, trebuie să ai răbdare să îi explici totul copilului tău. Aceștia au tendința de a imita adulții, dar și de a pune foarte multe întrebări. Pentru a te asigura că vei crește un copil deștept trebuie să ai răbdare să îi explici tot ceea ce te întreabă, fără a-l repezi și fără a-i răspunde sec. Studiile demonstrează că cei care sunt curioși de mici și acumulează informații au o memorie mult mai bună și fac față altfel provocărilor în viață.
  2. Apoi, joacă-te cât de mult poți cu copilul tău. Fii un tătic la modă, cumpără-i acestuia jucării moderne și petreceți-vă timpul împreună. De exemplu, dacă ai un băiețel, te poți orienta către vehicule fără roți, întrucât reprezintă marea atracție a copiilor în acest moment. Găsești mașinuțe pe ilbambino.ro, astfel încât să o alegi pe cea care îți place mai mult și care i se potrivește copilului tău.
  3. De asemenea, poți merge în parc cu puiul tău pentru a petrece momente frumoase. Astfel, fie că mergeți amândoi cu trotinetele în parc, pentru că un tătic modern are și el una, fie că mergeți și vă bucurați de atracțiile unui parc de distracții, sigur el va fi extrem de fericit. De altfel, pentru a fi un tată cool, îmbracă-te cât mai modern când ieși cu copilul tău. Poți intra și vedea tricouri bărbați la BMan, mai ales că vremea bună își face simțită prezența tot mai mult.
  4. Pentru a fi un părinte cool, poți organiza mici expediții alături de copilul tău. Implică-l în toate activitățile, de la pregătitul bagajului până la făcutul sendvișurilor și o să observi cât de entuziasmat va fi. Mergeți într-o drumeție accesibilă lui sau stați o noapte cu cortul undeva, iar clipele acelea vor fi de neuitat atât pentru el, cât și pentru tine.
  5. Ajută-l la lecții. Un tătic bun nu îi spune copilului niciodată “Nu știu, descurcă-te”, ci se implică tot timpul în activitățile acestuia. De cele mai multe ori, mămicile își pierd răbdarea, iar copiilor le place mai mult să facă temele cu tăticii. Dacă observi că ești un real sprijin pentru acesta, nu ezita să îl ajuți de fiecare dată când îți cere. De altfel, ar trebui să îl înveți să gândească exercițiile pe care le are de făcut, nu să îi dai tu răspunsurile și îți va fi recunoscător mai târziu.
  6. Du-l să facă un sport. De obicei, copiii sunt extrem de entuziasmați de practicarea unui sport, motiv pentru care trebuie să stabilești alături de el ceea ce i-ar plăcea să facă și să nu îl forțezi niciodată. Un tată cool este mereu prezent la meciurile/reprezentațiile copilului său și îl încurajează.

Așadar, dacă vrei să fii un tată grozav, trebuie să te implici foarte mult în dezvoltarea și educația copilului tău, dar și să petreci mult timp alături de el. Indiferent de job-ul tău, este absolut necesar să fii un model pentru acesta și să găsești timp liber pe care să îl petreci cu el. Un tată cool îi explică totul, răbdător, copilului, îi cumpără jucării moderne, iese cu el în parc, organizează drumeții și îl ajută la teme. De asemenea, este acolo în orice moment să îl susțină și să se bucure de reușitele lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *