Zeci și sute de jocuri sunt disponibile în orice magazin de jucării în fiecare zi, dar mai ales în perioada sărbătorilor ne lovim de imposibilitatea de a ne decide asupra unei singure jucării. Există atât de multe jocuri și jucării, iar jonglarea nevoilor și dorințelor copilului poate fi dificilă. Dar cele mai bune jucării pentru copii nu sunt întotdeauna cele mai scumpe sau cele mai “la modă”, ele sunt cele care stimulează imaginația copilului tău.

Jucăriile pot fi o modalitate excelentă de a susține dezvoltarea copilului dumneavoastră. Dar copilul tău ar putea să nu aibă nevoie de multe jucării, dacă la asta te gândești. Cele mai bune jucării pentru copii sunt cele pe care el le poate utiliza în moduri diferite. Acelea care îl încurajează să-și folosească abilitățile de imaginație, creativitate și rezolvare a problemelor.

           Jucăriile de acest fel sunt:

  • jucăriile de tip lego – într-o zi, copilul le folosește pentru a construi un turn, iar a doua zi, el ar putea să ducă turnul la ureche și să pretindă că este un telefon
  • bilele – sunt minunate pentru a arunca cu ele în diferite direcții, pentru a le roti ca într-un meci de fotbal sau doar pentru a le ține în mână
  • cutiile de carton – copilul poate pretinde că sunt contoare de magazin, cuptoare, mașini, bărci, case de păpuși și multe altele
  • alte variante sunt: hârtia colorată, autocolant, creioane colorate, care îi permit copilului să se antreneze în diverse jocuri de creație.

Nu trebuie să cumpărați întotdeauna jucării. Articolele de uz casnic de zi cu zi sunt adesea jucăriile preferate ale copiilor. Asigurați-vă că toate articolele de uz casnic cu care se joacă nu îi pot răni, așadar evitați obiectele ascuțite sau obiectele mici, care ar putea provoca sufocarea copilului.

În camera copiilor nu trebuie să lipsească un scăunel sau o băncuță adecvată, unde copilul să poată desfășura zecile de activități atât de creative și necesare în copilărie, alături de personajele iubite de ei. Copilul cu siguranță o să fie fericit să se poată juca în voie într-o cameră unde există și personajul său preferat.

Personajele preferate ale copiilor sunt disponibile sub forma unor jucării care să le fie alături tot timpul. Diferitele figurine și jucării îi vor ajuta pe cei mici să pătrundă în universal personajelor lor preferate, în care își vor putea crea propriile povești și scenarii de joacă, precum și jocuri cu eroi în pijama. Aceste jucării sunt perfecte pentru a fi colecționate și îi stimulează pe copii să adopte jocul pe roluri.

Gândiți-vă doar la cât de mare este bucuria pe care o simți atunci când participi la ceva care-ți place cu adevărat. Despre asta este vorba și în joc. Când te joci, te distrezi; iar când te distrezi, râzi. Cercetările recente au constatat ca râsul este un mod puternic, ușor accesibil și fără costuri, pentru a vă stimula starea de spirit și bunăstarea psihologică. Asta face ca jocul să merite.

2 Replies to “Zâmbete pe chipurile celor mici

  1. Pe bune? Stiker cu eroi in pijamale? Astea sunt desenele preferate ale nepoatei mele de un anisor. Trebuie sa ii iau neaparat asa ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *