Ziua bună tuturor! Astăzi vă mai arăt o rețetă foarte simplă, ușor de făcut și rapidă – piept de pui umplut. Plus că e bună pentru diete sau pur și simplu într-un stil de viață sănătos, unde nu vrem să consumăm prea multe prăjeli. Da, merge și în varianta prăjită, însă eu nu sunt adepta. M-am dezobișnuit de prăjeală, de ulei, mai repede fac ceva la air fryer sau la cuptor. Pentru fanii pieptului de pui, am învârtit puțin ingredientele ca să scap de acele cubulețe făcute la air fryer cu condimente. Nu zic, e bun, dar te și saturi. Așa că am găsit varianta de a ”umple” pieptul și de a veni cu ceva nou.
De ce aveți nevoie pentru această rețetă?
Piept de pui (cât vreți voi, după câte persoane aveți sau cât vreți să mâncați)
Brânză (eu am folosit gorgonzola și câte o felie de brânză topită pentru fiecare bucată de piept)
Mezel (eu am avut mortadella)
Feliuțe subțiri de roșii
Sosuri (fiecare ce dorește – ketchup, maioneză)
1 ou bine bătut
Condimente
Cum îl pregătim?
Pieptul de pui se taie pe jumătate pentru a-l desface (i se face un buzunar în interior) și se bate bine cu ciocanul de snițele până se subțiază și iese ca un șnițel mai mare. Pe o parte se pune sos, felii de mezel, brânză, felii de roșii, apoi se aduce cealaltă parte peste, ca la un cordon bleu. Se poate rula, prinde cu scobitoare, da prin ou, făină, ou, pesmet și prăji, sau se poate unge cu oul bătut cu condimente și se așează pe o foaie de copt în tavă și se dă la cuptor. 45 de minute la 180 grade și 15 minute la 200 grade. Pieptul de pui umplut se servește cu salată, cartofi, murături, ce doriți și ce vă place.
Mulțumim pentru rețetă!