Toate femeile sunt absorbite de shopping. Este un adevăr general valabil, oricând, oricum, oriunde. E un fel de terapie, cel puțin pentru mine. Dar de multe ori am avut tendința de a exagera. Și chiar am analizat problema, pentru că cheltuiam bani aiurea. Așa că mi-am făcut un plan pentru shopping inteligent. Și să știți că uneori funcționează foarte bine, e profitabil și mă aleg cu tot felul de chestii interesante. Totuși, hai să vă împărtășesc câteva sfaturi pentru un shopping inteligent, ca să dați bani puțini pe chestii faine.

1.Reducerile de sezon nu sunt mereu reale – încearcă în extrasezon

 Cred că ați văzut prin magazine că a început sezonul reducerilor. Haine de iarnă la prețuri mai mici, teoretic, dar nu e mereu așa. Știu că mai vedeți geci de iarnă la ”doar” 299lei, reduse de la 4-500. Ok…să zicem că reducerea e reală. Stați bine și gândiți-vă dacă geaca aceea merită banii. Dacă nu, ori mai așteptați, ori căutați în altă parte. În ceea ce privește majoritatea hainelor, vă recomand călduros să le cumpărați în extrasezon. Eu mi-am cumpărat geaca de iarnă prin martie-aprilie dintr-un magazin cunoscut și am plătit doar 19,99 lei pentru ea. Și e ditamai geaca. Am găsit-o și zilele trecute la București, unde costa nici mai mult, nici mai puțin de 300lei. Deci, eu zic că e o afacere. De la 300 la 20 lei…  Să nu mai spun de tricouri, fuste, pantaloni scurți, toate cumpărate între lunile octombrie-februarie, cu 5-10 lei fiecare.

2. Alege online

Magazinele fizice nu au oferte de nerefuzat, de obicei. Doar atunci când fac lichidări de stoc, ceea ce se întâmplă destul de rar. Și de obicei înseamnă că-s pe ducă. Dar în magazinele online sunt oferte mai tot timpul, dacă te abonezi la newsletter chiar o să primești constant mail-uri cu ce te interesează, pentru a verifica prețurile. Elefant și alte magazine de genul au oferte nu doar la haine, ci și la decorațiuni, la cărți, cam la orice. Merită vizitat. Măcar pentru a-ți clăti ochii.

3. Alege piese clasice, nu trenduri schimbătoare!

Cea mai mare greșeală pe care o facem este că achiziționăm tot felul de prostii doar pentru că ”se poartă”. Ok, țintele sunt un model la momentul actual, dar tu cum te simți purtându-le? Pantalonii foarte scurți sunt sexy, dacă vrei, dar te avantajează? La anul îi vei mai purta? Alege mai bine o pereche de blugi drepți, un tricou de bumbac, o pereche de botine comode, un ceas clasic, fără pietricele și briz-brizuri. Acestea sigur vor fi în vogă și peste 10 ani, pentru că stau bine pe tine!

vogue-589_22_1Acestea fiind spuse, cred că e bine să încercați să aplicați și aceste sfaturi pentru a face economii serioase. Nu cădeți în capcana reducerilor ”extraordinare” și nu cumpărați mereu tot ce vă pică în mână. Lumea s-a învățat ca de Black Friday să ia produsele aproape gratis și a fost dezamăgită atunci când prețurile nu au fost pe măsura așteptărilor, dar fiecare a luat câte ceva doar ”ca să nu plece cu mâna goală”. Încercați varianta cu liste, comparații de preț, nu mai luați decât ce e necesar, cu un singur răsfăț pe lună, și acela să nu vă facă gaură în buget 😀 Shoppingul e plăcut și nu trebuie să vă bage-n faliment, dacă vă organizați. Și eu mă gândesc la o tură de magazine azi, pentru că e abia mijlocul săptămânii, iar timpul trece mai greu. Zi frumoasă să aveți în continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *