În ziua de azi, e de preferat să te îndrepți spre o afacere proprie mai degrabă decât să muncești pentru cineva. Adică, știu că hârtiile sunt din ce în ce mai multe, la fel și taxele, dar să fim serioși, oare chiar ne dorim să umflăm buzunarul patronului atunci când putem să muncim pentru noi? Ideile de afaceri sunt cam puține, toți se îndreaptă spre magazine de cartier, care nu prea mai au succes, din cauza hypermarketurilor. Și dacă totuși vrei ceva care să meargă, aș recomanda să te axezi pe comerț, dar mai repede pe ceva gen fast-food sau cofetării. Nu mulți dintre noi avem spor să tot pregătim prăjituri bune acasă, așa că mai repede mergem undeva și cumpărăm. Dacă te pricepi și ai imaginație, iată cum ai putea să dezvolți asta!

1. Alege un loc vizibil pentru locul de desfășurare a activității

Nu alege ca punct de desfacere un loc izolat, pe o stradă necirculată sau băgat printre blocuri. Alege un loc la strada principală, dacă se poate, cu ferestre mari, vitrine frigorifice în care să ții câteva din operele tale de artă (nu mult timp, de pe o zi pe alta, dar măcar dacă omului îi place, cumpără, pentru că deja le ai expuse). Folosește vitrine mari, verticale, deschise, ca acestea de aici. Și pune-ți imaginația la treabă, pentru că oamenilor le plac lucrurile inedite.

2. Publicitatea e sfântă în comerț!

Să știi că aici ai nevoie de timp și răbdare. Folosește-te de tot ce ai la îndemână – internet, blog, Facebook, oamenii din jurul tău, flyere, absolut orice. Contează mult să ai vizibilitate și să exiști în online. Lumea e curioasă mereu când se deschide un loc nou în oraș, asta vă zic din proprie experiență.

3. Organizează degustări

Mizează pe gust! Tu știi foarte bine că produsele tale sunt bestiale. Tocmai de aceea ia un serviciu frumos, cu farfurii finuțe, și organizează degustări, pentru ca toată lumea să își facă o idee. Asta intră clar la capitolul publicitate. Din om în om, din vorbă în vorbă, uite așa se duce vestea, și până să te dezmeticești, toți vor sta la coadă să-ți cumpere prăjiturile. Cât despre vase, nu-ți face probleme. Nu alege farfurii de plastic, protejează mediul și asigură-te că ai creat o atmosferă mai intimă. Farfuriile le rezolvi repede cu o mașină de spălat vase ca cele de aici.

4. Promoții

Da, poate că nu e cazul din prima, dar să știi că lumea se uită la asta și îți fidelizezi clienții. Ba organizezi happy hour, ba oferi un cadou micuț, dar cu bun gust, să știi că și cea mai mică atenție contează!

5. Seriozitate!

Lumea așteaptă de la tine să fii serios. Așa că o dată ce ai intrat pe drumul acesta, fii conștiincios și ridică-te la înălțimea așteptărilor! Nu o da în bară nici măcar o dată, pentru că reclama negativă se răspândește și mai repede, iar alternative există oricând!

Am vrut să vă demonstrez că nu doar barurile au succes în ziua de azi, ci și o afacere dulce, făcută din pasiune pentru gătit. Eu nu m-am hotărât încă, dar n-ar strica să-mi iau inima în dinți. Un astfel de job în comerț îți aduce satisfacții mari, de neprețuit! Așa că…drumul e deja bătătorit, mai rămâne doar să-l alegem.

9 Replies to “5 idei de promovare a afacerii tale în comerț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *