Ziua bună, oameni faini! Până anul ăsta nu pot spune că m-am agitat prea mult să văd vreun lan de lavandă. De fapt, vreun lan de orice fel. Nu tu maci, nu tu rapiță, nu tu nimic. Dar cum au avut loc 2 festivaluri destul de aproape de mine, am zis să profit de ocazie. Primul, cel de la Bărăganu, a avut loc în weekendul meu lucrător, așa că nu am putut să ajung. De fapt, și Minifestivalul Lavandei Dealul Mov tot atunci a fost, dar au decis să îl mai țină și duminica trecută. Un fel de bis, cam așa. Dar a prins bine, pentru că am fost acasă și am reușit să merg. Cu Aki în mașină, aerul condiționat pornit, am plecat la drum. Totul a avut loc aproape de Tecuci, cam la vreo 80-90 km de Brăila.

Am plecat dis-de-dimineață, foarte nerăbdători. Abia așteptam să văd și eu cum e un lan de lavandă. Am făcut cam o oră jumate, cu mers regulamentar. Am intrat cu mașina direct pe câmp, vremea a ținut cu noi, nici strop de ploaie, doar foarte, foarte cald. La cam 100-200 metri de șosea erau tufele cu lavandă.

Am întrebat dinainte dacă am voie să îl aduc și pe Aki. Cum am primit un răspuns pozitiv, nici nu am mai stat pe gânduri. S-a plimba, a avut apă la discreție, a fost cald, e adevărat, dar în mașină a fost ok. Plus că el nu face urât la drumuri lungi, ba chiar îi plac și doarme mult.

Lanul de lavandă nu a fost foarte mare, mai mult pe lungime decât pe lățime, dar a fost drăguț amenajat. Câteva bănci pentru poze, standuri la intrare pentru ceva bun… Să vă arăt și ce mi-am luat!

Vinatge Food – pasiune pentru delicii

Eliza, fondatoarea Vintage Food, a fost și ea la Minifestivalul Lavandei cu dulcețuri și siropuri care mai de care mai minunate! Eu am profitat de ocazie și am gustat din limonada cu lavandă, ceea ce m-a făcut să iau și un sirop de lavandă. Și nu numai! Am ales și un sirop de căpșuni, dar și ceva mai tare – căpșunată! Toate sunt yummy, ba chiar azi am făcut și eu limonadă lavandinată.

Am găsit și bezele cu lavandă, dar și macarons. Le consum cu măsură, parcă mi-e greu să mă despart de ele 😀

Minifestivalul Lavandei Dealul Mov a fost o experiență faină! Adevărul e că nu voi rata ocazia să merg și la anul, dacă pot. E un loc frumos de relaxare, de oameni frumoși, de poze de toate felurile și de miros de lavandă! Voi ați ajuns vreodată într-un câmp de lavandă?

13 Replies to “Am fost și la … Minifestivalul Lavandei

  1. Nu am fost niciodată într-un câmp cu lavandă ,dar este tare frumos ,îmi place mult lavanda ! Te-ai distrat foarte fain ,dar și cătelului cred că ia plăcut plimbarea !

  2. Nu am avut ocazia dar ador lavanda! Am 3 tufe mari în curte și miroase incredibil de bine ,mai ales când adie vântul! 🥰 La anul sigur voi ajunge și eu cu familia într-un loc așa minunat! 💜💜💜

  3. Wowww, wooowwww 🙂 arata atat de frumos lanul de lavanda! Cred ca mirosul era absolut divin acolo! E simpatic tare cățelușul tau!🤩

  4. Bravo dragilor, pozele sunt minunate si amintirea cu siguanta placuta.
    Este cam departe pentru mine, dar am gasit ceva local unde as vrea sa ajung in weekendul acesta. 🙂

  5. Nu-mi amintesc sa fi vazut vreodata in realitate un camp de lavanda, dar in poze arata perfect si cred ca si mirosul este imbatator! Mi-ar placea sa pot sa vad asa ceva, sa ma relaxez si eu ca tine 🙂

  6. Ff frumos la festival și eu am fost lavanda are un miros de te îmbată cu aroma lui. Iar albinele cu zumzetul lor…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *