Seara bună, oameni frumoși! Nu știu cum sunteți voi, dar eu parcă nu mai am nici stare, nici somn. Mi-am fixat mai multe obiective pentru anul ăsta, iar odihna nu e neapărat una din ele. Dar o să fac tot posibilul să nu o neglijez, totuși. Dacă tot am schimbat ultima cifră din an, zic că e momentul unor recapitulări și a unor linii trase, nu? Așa că o să încep cu retrospectiva anului 2018 în ceea ce privește cărțile. Cum a fost, ce am citit, ce îmi propun pe viitor!

În 2018 mi-am propus să citesc 65 de cărți și am ajuns la 82! Da, ținând cont că anul trecut nu am fost în stare să fac nici cât mi-am propus, anul ăsta pot spune că am dus-o tare bine. Am citit ceva mai mult de 30 000 de pagini, ceea ce mi se pare wow. Cea mai lungă carte citită a fost volumul 3 din seria After, cea mai scurtă, Rosy&John. Ținând cont că toate volumele After au multe pagini, la fel și Vrăjitoarea Camillei Lackberg, cărțile autorilor nordici… eu zic că am avut de unde să adun. Plus că parcă mă avânt eu spre cărți groase, în general.

Din ce am văzut pe Goodreads, o medie a steluțelor mele ar fi de 4. Am descoperit cărți foarte faine anul trecut – Ragdoll, cărțile lui M.J.Arlidge, seria Calendar Girl, seria After, seria Delirium, seria Codex Aureus…. multe serii, da, acum observ și eu asta. Dar chiar pot spune că am adunat pagini frumoase. Și partea bună la serii e că ai mai mult de o carte la dispoziție.

Pentru anul acesta mi-am propus să citesc 75 de cărți. Și sunt mai mult decât convinsă că o să reușesc. Nu cred că am un obiectiv imposibil, doar că o să fie nevoie de o determinare cel puțin la fel de mare ca anul trecut. Și probabil de cărți mai mici, ca să fie mai multe 😀

Aș vrea să știu ce cărți ați mai citit voi în anul trecut, ce vă propuneți pentru anul ăsta, ce așteptări aveți. Ce cărți mai aveți pe listă? Eu abia aștept să îmi mai îmbogățesc biblioteca!

10 Replies to “Anii și cărțile – 2018 a trecut, 2019 a venit

 1. Wow, ce fain! Eu sunt la un record personal negativ si aproape rusinos, tinand cont cat de mult imi place sa citesc, de fapt, dar nu ma judec prea dur, a fost un an greu. Am citit doar 13 carti. Pe de alta parte, poate nu conteaza chiar asa mult numarul lor, cat calitatea si ce ne transmit, dar nici acolo nu stau prea bine. Ce sa mai, 2018 e un an de uitat in ceea ce priveste cartile. Mi am propus macar 24 pentru anul ce vine, am multe want to read in Goodreads (poate prea multe). Momentan citesc Becoming a lui Michelle Obama si e tare interesanta.

  Pe de alta parte, nu stiu daca sa trec si eu, in sfarsit, la Kindle. Toti cei care au facut aceasta mare schimbare au zis ca se citeste mai repede, mai mult, e mai ieftin, omoram mai putini copaci etc. Eu iubesc pur si simplu cartile-carti, am rezistat eroic acestei schimbari, dar imi propun sa o iau in considerare cand voi termina toate cartile cumparate si necitite (deci, peste vreo mie de ani, in acest ritm).

  La multi ani si ma bucur ca am aterizat pe blogul tau! Puterile Internetului si bataia de aripi de fluture din click in click!

  1. La multi ani mult si ma bucur ca ne-am descoperit! Sa stii ca asa am patit eu in 2016, nu stiu nici 30 de carti daca am citit, dupa n an in care atinsesem suta… depinde si de vremuri, si de viata. apar neprevazuturi, se intampla. eu inca nu am luat in considerare kindle-ul.. imi sunt prea dragi cartile fizice

 2. Incepusem si eu sa tin o evidenta pe Goodreads, dar m-am plictisit si am abandonat. In schimb, sunt sigura ca mi-am depasit cu destul de mult targetul de 50 de carti pe anul trecut. Pe anul asta am bifat deja una, deci am inceput bine.

 3. Eu 75 cărți mi-am propus în ultimii doi ani și n-am atins numărul nici pe departe, ba în 2018 a fost și mai slab, dar pentru 2019 sunt mult mai determinată să citesc cât mai mult, așa că mi-am setat același număr… Nu de alta, dar am un wishlist suficient de lung încât să nu le pot cuprinde pe toate în „doar” 75 cărți. :))
  Spor la citit cărți cât mai interesante!

  1. :)) ai facut si tu ca mine acum 2 ani, cand am zis ca pot mai mult si de unde… asa e vremea. cand ai chef mai mult, cand mai putin. noi sa fim sanatoase! ca material de citit este 😀

 4. Wow!!!! Cate carti ai reusit sa citesti intr-un an! Bravo, Gabriela!
  Eu nu citesc atat de mult…imi ocupa mult timp si YT si alte activitati casnice, nu doar blogul, asa ca cel mai des citesc cand sunt in trafic!
  Dar pentru mine conteaza sa citesc…

  1. eu daca nu am treaba cu yt, asta salveaza mult timp 😀 activitati casnice am si eu, dar seara sau in we, cand e totul gata, nu ma pot abtine sa nu pun mana pe o carte. nu-s nici genul care iese des, nici nu ma uit la tv. deci pot spune ca timp am

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *