Ziua bună, dragii mei! Am ajuns la finalul unei zile de muncă obositoare,  și mi-am adus aminte că e joi și nu vreau să rămân datoare cu recenzia unei cărți. Săptămâna asta am lăsat prostiile deoparte și am găsit ceva pentru suflețelul meu. Nu e autor nordic, dar povestea e captivantă. Pierre Lemaitre ne-o prezintă pe Alex, o tipă trecută de 30 ani, frumoasă, cu un magnetism covârșitor. Tot cei de la editura Trei fac posibilă această întâlnire a mea cu autorul francez.

2443Alex fascinează pe toată lumea, dar într-o zi este răpită de un bărbat pe care nu-l cunoaște. Detectivul Verhoeven, a cărui soție, Irene, a murit tot în urma unei răpiri, preia acest caz, la început temporar și împotriva voinței sale, apoi se implică din ce în ce mai mult. Astfel, descoperă că răpitorul femeii este tatăl unui iubit de-al ei, pe care se dovedește că ea l-a ucis. Poliția nu-i știe însă numele, dar descoperă alte câteva crime, comise tot de ea. Metoda era ingenioasă: lovea victimele, apoi le turna acid sulfuric pe gât.

Alex reușește să scape din capcana unde era ținută și fuge, continuându-și deghizările cu haine bine alese și peruci diverse. Identitatea femeii nu este ușor de aflat, deoarece și-a dat nume false, iar în final, când Verhoeven află numele ei, o descoperă moartă într-un hotel. Pare o sinucidere clară, dar totuși, ceva este suspect. Așa se ajunge la fratele ei vitreg, de unde o întreagă poveste sadică… Nimeni nu se aștepta la așa ceva!

M-a captivat această carte, am citit-o pe nerăsuflate, și tot așa v-am scris și vouă despre ea. Încă mai caut ceva în acest gen, pentru că rămân cărțile mele preferate. Romanele polițiste nu vor muri niciodată. Imaginația acestor autori depășește orice imaginație. Acum vă invit să vedeți ce au citit  Adelina și  Alina în săptămâna care a trecut!

2 Replies to “Cartea săptămânii – Alex (Pierre Lemaitre)

  1. Si uite asa m-ai facut sa nu mai citesc cartea! Cine te-a invatat ca o recenzie inseamna o povestire pe scurt a unei carti? De ce nu lasi cititorul sa se bucure de actiune? Oricum, voi avea grija sa ocolesc toate meterialele de care se leaga numele tau ca sa nu mai am surprize neplacute.

    1. Ocoleste orice material, nu oblig pe nimeni sa imi citeasca recenziile 🙂 Si nu, cartea nu se rezuma la ce am scris eu. Nu am dezvaluit nici jumatate din ce se intampla in ea. Este alegerea fiecaruia ce si cum citeste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *