Neața bună tuturor! Ieri am omis să scriu despre cartea de săptămâna asta, și anume, volumul 5 din seria comisarului Montalbano – Excursie la Tindari. Un pic mai serioasă decât volumul 4, cam așa aș descrie-o în puține cuvinte, dar la fel de interesantă! Volumul a apărut tot la editura Nemira și constat cu bucurie că mai am doar câteva cărți și termin aceste aventuri ale eroului nostru italian gurmand și teribil de nesuferit. De fapt, cu bucurie pe jumătate, că voi afla cum decurg lucrurile, dar și cu tristețe, că îmi place stilul și mai am de căutat până să găsesc ceva similar.

excursie-la-tindariAndrea Camileri îl pune de această dată pe comisarul Motalbano în fața a două necunoscute – asasinarea unui tânăr și dispariția unui cuplu de bătrâni. Bineânțeles că nimeni nu face vreo legătură între cele două cazuri. Ulterior, bătrânii sunt găsiți morți, dar motivul rămâne un mister. Aceștia erau oameni simpli, ceva mai avari, iar singura particularitate e reprezentată de o excursie făcută cu câteva zile în urmă la Tindari.

Comisarul Montalbano se confruntă cu noi probleme cu Livia, iubita sa, și uneori le rezolvă, alteori lucrurile nu decurg așa cum ar trebui. În carte apare menționat și numele țării noastre (mereu mă minunez), asociat cu o suspectă. Nimeni nu face legătura între tânăr și bătrâni, dar când apare o sumă mare de bani, se ridică alte întrebări. Ce au făcut persoanele în vârstă de au primit acei bani? Asta în condițiile în care ei cheltuiau doar pensia lui, a ei fiind depusă la bancă. Rămâne un mister, la care se vor adăuga și altele.

Comisarul Motalbano e la fel cum îl știți, deși gusturile culinare nu ni se dezvăluie atât de pregnant. În alte volume apar mai multe despre preferințele sale. Aici, slăbuț. Aroganța îi rămâne aceeași. În această carte, are de-a face și cu un mare mafiot, care încearcă să-l atragă într-o capcană. Deci aveți ce citi! Umor, mister, încurcături și idei de gătit. Ce să mai, se combină bine!

Voi ce părere aveți despre această serie? Ați citit-o? Excursie la Tindari e bună de pus pe wishlist!

6 Replies to “Cartea săptămânii – Excursie la Tindari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *