Neața bună! Ieri am avut o zi plină, așa că n-am reușit să postez Cartea săptămânii. De fapt, au fost 2-3 zile în care am avut o lene acută și am făcut cu totul altceva, când venea vorba de poze, ba n-am avut timp, ba mă trezeam noaptea, când lumina nu e deloc ok. Dar m-am mobilizat, pentru weekendul acesta am ceva material. Vremea s-a mai încălzit, parcă am mai scos nasul afară din casă, dar tot n-am renunțat la cărți. Am primit și cărțile de la Libris, am mai adăugat ceva în bibliotecă, deci săptămâna a fost super! Azi vreau să vă povestesc despre ”Lupul roșu”, încă o carte de-a Lizei Marklund ce o are în prim plan pe jurnalista Annika Bengtzon.

IMG_20160211_185024Este un volum intermediar, care explică destul de multe lucruri pe care nu le înțelegeam din părțile ulterioare. Bineînțeles, ca de obicei, eu nu am luat-o în ordine, ci am citit volumele pe sărite, în funcție de cum le-am găsit. Deci ”Lupul roșu” ar fi volumul 4 sau 5, iar eu l-am citit deja pe 6. Și erau anumite neclarități. Dar acum e ok.

Annika pornește pe urmele unui terorist care a activat în urma cu 30 de ani și a aruncat un avion în aer. Pentru acest lucru, ea merge să se întâlnească cu un coleg de breaslă dintr-un mic orășel. Când ajunge acolo, însă, află că acesta a fost ucis. Curioasă din fire, așa cum o cunoaștem, Annika începe să facă ”săpături” și află mai multe despre o grupare care susținea mișcarea comunistă în urmă cu 30 ani, de care par să se lege toate lucrurile care se întâmplă. Între timp, ea are probleme grave și acasă.

Îmi place Annika, este o femeie puternică, nu se lasă ușor, dar pe altă parte, mi se pare mult prea cufundată în muncă.  Este în fiecare minut pe drumuri, la ziar, investigând, și nu știu cât de simplu este să ai acces la tot felul de informații. Dar per ansamblu, este un personaj bine construit, pe care nu-l dărâmă nimic cu una, cu două. Pentru cărți beletristică, vă recomand Libris, de unde am și eu această carte, și unde mai găsiți o mulțime de alte titluri. Eu mai am câteva titluri și cam termin seria autorilor nordici… Să vedem spre ce mă reorientez. Zi frumoasă să aveți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *