V-ați pus vreodată întrebarea ce este, mai exact, criogenia, și cum se aplică în viața de zi cu zi? Vorbim aici despre un procedeu de obținere a unor temperaturi foarte joase, de ordinul sutelor de grade celsius, cu minus. Este într-adevăr un proces mai complicat, dar realizabil, care ajută la conservarea diverselor alimente sau lucruri foarte bine. S-a discutat de foarte multe ori despre criogenare ca metodă de ”nemurire” sau de ”tinerețe fără bătrânețe”, dar încă nu-s pregătită să cred în povești de genul. Mai degrabă cred că obiectele supuse acestei tehnici rezistă mult mai bine în timp, dar doar atât. Pentru mine, evoluția nu merge mai departe de anumite dimensiuni și complexități. Însă în ceea ce privește florile sau fructele, da, este plauzibil! Și mai ales, realizabil. Vezi aici superbii trandafiri criogenați și răspundem și la întrebarea cum rezistă atât de bine!

Acești trandafiri nemuritori sunt de fapt flori naturale înghețate. Nu este vorba de un fals, de o statuie sau altceva de genul. Nu sunt făcuți din ipsos, ci sunt vii 100%. Avantajul acestor flori e că arată bine mult timp, au culori vii, sunt naturali. Dezavantajul e că trebuie umblat cu grijă cu ei, fiind destul de fragili. Plus că sunt mai scumpi decât florile netratate.

Un trandafir criogenat este de fapt o floare supusă la tratarea în vid la temperatura de -55 grade celsius timp de câteva săptămâni. Urmează extracția apei sau tratarea cu glicerină pentru conservare. Acești trandafiri pot fi pictați după preferințe, în diverse culori. Pare destul de simplu, nu-i așa? Adevărul e că se pot criogena și alte flori, dar în țara noastră este o piață mai restrânsă. Cel puțin, abia au început să apară.

Trandafirii la cutie pot reprezenta o idee bună, mai ales pentru persoane cărora le-ați cam luat de toate. Pot fi făcute și buchete din astfel de flori, iar ele vor rezista foarte mulți ani. Având în vedere că vorbim de o durată de viață de aproximativ 25 de ani, ar fi drăguț un buchet de mireasă care să îl ai și la nunta de argint. E o idee frumoasă, într-adevăr!

Voi ce idei de cadouri aveți pentru persoanele mai pretențioase? Ați alege astfel de flori criogenate?

One Reply to “Cum se criogenează florile?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *