Așa cum v-am spus acum câteva zile, am schimbat un pic stilul cărților citite luna asta. Am început anul cu biografii, memorii și jurnale, care le-am luat pentru Mr., dat fiind faptul că sunt din domeniul fotbalului. Uite-așa mai schimbi perspectiva oamenilor și îi convingi să citească. Fie că e vorba de câteva pagini, părerea mea e că e o reușită și dovada vie că fotbalul mișcă munți. Gluma glumă, dar fotbalul e sportul rege și foarte mulți îl urmăresc, așa că are puterea de a schimba mentalități. Cam așa e și cu Messi. Povestea băiatului devenit legendă, care e un bun punct de plecare pentru a exemplifica soarta unui om care nu era poate cel mai potrivit să ajungă fotbalist.

Lionel Messi, omul care a câștigat tot ce se putea câștiga, cel care în iarna lui 2022 a devenit eroul suprem la nivel fotbalistic. Cartea descrie foarte bine frustrarea lui de a nu câștiga niciodată Cupa Mondială, însă ea a apărut acum câțiva ani, deci nu reflectă realitatea de azi. Așa că da, Messi este un geniu.

A fost un băiat de statură mică, cu probleme de creștere, nevoit să apeleze la un tratament foarte scump pentru a se ”repara”. Acu este cel mai bun fotbalist al lumii. E ireal să înțelegi cum a putut face acest salt. Însă sacrificiile există și adevărul este că, deși nu am fost fană Messi, nu pot să nu îi apreciez meritele.

De fapt, în lupta CR7 vs Messi, nu am avut niciodată niciun favorit. Am avut alte preferințe în materie de fotbal. Însă da, nu poți să nu recunoști talentul. Are o viață fotbalistică grozavă. Ce am apreciat cel mai multa fost că nu s-a expus publicului. Cel puțin, nu așa cum au făcut-o alte ”staruri”.

Cartea Messi. Povestea băiatului devenit legendă o găsiți la Libris. Mai aștept să fie tradusă și biografia lui CR7, de aceea cred că Mr. se va bucura cel mai tare. Oricum, când vine vorba de microbiști, cred că orice carte despre fotbal este aur curat. Și eu citesc tot ce prind, indiferent că este vorba de Rapid, echipa mea de suflet, sau alt subiect din domeniu. Voi în ce echipa sunteți, Ronaldo sau Messi?

One Reply to “Recenzie – Messi. Povestea băiatului devenit legendă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *