Mai acum vreo lună am descoperit pe net o rețetă de prăjitură cu gem sau dulceață, dar a fost o cantitate cam mică, așa că am adaptat-o după tava mea și am făcut-o prima oară cu vreo 4 tipuri de dulcețuri, marmelade și tot felul. Este adaptabilă, poți folosi orice la ea. Atunci n-am apucat s-o gust, era pentru soacră-mea, dar azi am făcut-o iar cu Magiunul de prune Topoloveni și țin să vă zic că e rapidă, simplă și foarte gustoasă! Pentru tava mea (să zic că are cam 20×30 cm) am avut nevoie de:

  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • 250 g făină
  • un praf de copt
  • un plic de budincă de vanilie
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • dulceață/gem/marmeladă de orice fel – eu am folosit și Magiunul de prune Topoloveni

Am bătut ouăle cu zahărul și am adăugat făina, praful de copt și plicul de budincă. Am mixat totul bine (iese foarte dens), apoi am adăugat laptele și untul. Am pus compoziția într-o tavă (nu vă așteptați la un aluat tare, este fluid) tapetată cu hârtie de copt.

IMG_20150907_171007Din loc în loc am pus câte o linguriță cu gem/dulceață, astfel încât să acopăr toată suprafața. Nu m-am zgârcit deloc, n-am vrut să fie pandișpan gol.

IMG_20150907_165915IMG_20150907_171442Am dat tava la cuptor, la foc mic (al meu e păcătos, mai arde fundul la foc mare) și după vreo 20 minute am făcut testul cu scobitoarea. Când e gata, scoatem tava și lăsăm să se răcească. Apoi desprindem hârtia de copt și porționăm frumos. Platoul era pregătit, papilele mele gustative la fel, deci… Gemul s-a lăsat în interiorul prăjiturii, aluatul e fraged și dulce, abia aștept să văd reacția soțului.

IMG_20150907_203040 IMG_20150907_203050După cum v-am spus, Magiunul de Topoloveni îl puteți achiziționa din magazinul online, din magazinele partenere sau din cele două puncte de lucru din București. Vă spun, merităm câte un răsfăț de genul din când în când. Eu am găsit în hypermarket și dulceață de afine, de fructe de pădure și de căpșuni… Abia aștept să le vină rândul! Nu sunt fan dulcețuri și gemuri, dar nu le pot rezista acestora! Fără zahăr, adică mai sănătoase, sunt bune și pentru micul dejun, și ca gustare dulce, și ca cină ușoară.

Vă recomand să încercați această prăjitură, vedeți că e simplu de făcut și tare bună iese! Dacă o faceți, aștept impresiile voastre! S-aveți spor!

2 Replies to “Prăjitură cu Magiun de Topoloveni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *