Ziua bună tuturor! A trecut și Paștele, și minivacanța, am revenit la obiceiurile de zi cu zi.  Personal, nu pot spune că am făcut ceva deosebit în aceste sărbători, însă măcar nu am mai dat ghes cu pregătirile ca la nuntă, ci am stat ceva mai relaxată. Astăzi vreau să vă zic câteva cuvinte despre o carte primită de la Editura Niculescu, un gen diferit față de ce citesc de obicei, însă care mi-a și plăcut tare mult. Vorbesc despre Acest loc minunat, o carte despre iubire și speranță, în definitiv, despre puterea de a te ridica. Despre cum moartea e un nou început, dacă vreți așa. Da, poate sunt niște clișee, dar uneori ai nevoie de asta pentru a te motiva.

Augustus Beauvais, un celebru bucătar, moare în condiții misterioase. În urma sa rămân patru femei care aveau legături cu el. Fiica sa, actuala iubită, fosta soție și fiica fostei soții. Toate au avut un rol important, Augustus le-a schimbat viața într-un fel sau altul.

Meadow este fosta sa soție, care a suportat infidelități, dar alături de care a construit un imperiu. Tot ce înseamnă restaurantul, tot ce înseamnă cariera, alături de Meadow a prosperat. Nici dragostea lor nu a fost mai prejos.

Norah este cea mai recentă cucerire a lui Augustus, alături de care a trăit cu pasiune. Totuși, Norah a ajuns alături de el fiind interesată de Meadow.

Rory este fiica lui Meadow, duce o viață liniștită, este balanța care ține totul în echilibru. Ea încearcă să suțină pe toată lumea.

Maya, fiica lui Augustus, este proaspăt ieșită de la dezintoxicare. Viața ei nu a fost tocmai grozavă, în copilărie locuind cu mama sa, care avea probleme serioase. Maya nu l-a avut alături pentru ceva timp pe Augustus, iar asta o face să aibă resentimente.

Acest loc minunat este, așa cum am zis, o carte a unui nou început. Și veți înțelege de ce spun asta când o veți citi. Pentru că Toate aceste femei au nevoie de un final cu Augustus. Și toate treebuie să învețe să trăiască fără el. Cum vor învăța să facă acest lucru, ei bine, acesta este testul suprem pentru ele.

6 Replies to “Recenzie – Acest loc minunat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *