Seria Fata cu tatuajul dragon m-a fascinat încă de la primul volum. Primele 3 cărți mi s-au părut unele din cele mai faine apărute vreodată în genul Nordic noir. Însă de la a patra carte, ceva a început să mai scârțâie. Să fie oare faptul că nu au mai fost scrise de Stieg Larsson, ci de David Lagercrantz? Posibil și asta. Al șaptelea volum din serie (pentru că aceasta continuă) este scris de Karin Smirnoff. Fata din ghearele vulturului este continuarea aventurilor lui Lisbeth Salander și a jurnalistului Mikael Bloomkvist. Totuși, de data asta își face apariția încă un personaj, care pare că va deveni cel principal în curând. Cartea e ok, e bine structurată și îți lasă un gust plăcut.

Lisbeth este desemnată tutorele nepoatei sale, Svala, fapt care o surprinde și îi dă viața peste cap. În același timp, Mikael ajunge la fiica sa pentru nunta acesteia. Problema este că viitorul ei soț pare implicat în tot felul de afaceri necurate. Iar atunci când la petrecerea de nuntă, copilul Pernillei este răpit, totul se dezlănțuie.

Lisbeth devine ultima speranță a lui Michael de a-și găsi nepotul. Cei doi reușesc iar să facă echipă, deși în primele volume erau mult mai apropiați. Însă continuarea seriei nu e rea. Până la urmă, Smirnoff continuă ideile lui Lagercrantz, nu ale lui Larsson. Fiecare a scris deja câte 3 volume, deși rămân la ideea că primele trei sunt cele mai bune.

Svala pare un copil inocent, însă sub aceste aparențe se ascunde o minte ascuțită și un spirit răzbunător. Smirnoff a creat-o după asemănarea lui Lisbeth. din punctul meu de vedere. Îi va călca pe urme. Cartea Fata din ghearele vulturului o găsiți pe Libris, alături de alte volume ale seriei.

Pare că trilogia Millenium deja și-a depășit toate recordurile. Nu știu ce filme s-au mai făcut după celelalte cărți, însă dacă nu ați văzut Fata cu tatuajul dragon (și mai ales varianta nordică, nu cea cu Daniel Craig), vi-l recomand din tot sufletul! E minunat! Pot spune că e un film bun făcut după o carte, față de orice altceva am văzut. Aștept să îmi spuneți dacă ați citit vreun volum din serie și cum vi s-au părut scrierile acestor trei autori. Vi se pare că seamănă?

2 Replies to “Recenzie – Fata din ghearele vulturului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *