Am revenit la bunele mele obiceiuri și nu mai trece nicio zi fără să citesc măcar câteva pagini înainte de culcare. Mi-a revenit cheful, pofta, curiozitatea de a devora carte după carte. Deci de acum încolo așteptați-vă să găsiți recenzii calde, noi, la cărți interesante. Azi vreau să vă vorbesc un pic despre Ghici cine moare primul, un roman din seria Helen Grace, de M. J. Arlidge. Nu auzisem până acum de acest autor și rău a făcut că nu l-am descoperit mai devreme, pentru că merită din plin!

Îmi plac la nebunie romanele editurii Trei, parcă sunt pentru mine, multe mistere, acțiune, crime, este exact ce caut eu la o carte. Și nici acesta nu se dezminte! Ideea centrală a cărții este una destul de simplă, dar sadică, în același timp: doi oameni prinși într-un spațiu din care nu pot scăpa, iar sigura lor soluție este de a-l ucide pe celălalt. Indiferent că victimele sunt iubiți, colegi de muncă sau mamă și fiică, pistolul cu un singur glonț este modul de a scăpa din acel loc. Cine face acest lucru, clar are o dereglare psihică.

Helen Grace este inspectorul desemnat să se ocupe de acest caz. Ea este o polițistă atipică, rebelă, devotată trup și suflet muncii, neavând o viață personală. Plus că, veți descoperi pe parcurs, îi place BDSM-ul. Deci devine din ce în ce mai interesant, nefiind totuși o carte cu detalii sexuale. Firul acțiunii vizează strict prinderea criminalului, deși viața lui Helen este foarte interesantă.

Tipa mi-a plăcut la nebunie și am văzut că mai este un roman cu ea ca personaj central, deci clar e pe lista mea! Mi-a plăcut că acțiunea nu s-a lălăit inutil, a decurs firesc, lin, fără detalii inutile sau exagerări. Pot spune că a fost o carte demențială și nu-mi pare rău deloc că am citit-o. Personajul central e conturat foarte bine și are și el problemele sale, cum îi șade bine oricărui erou.Cine caută un roman polițist bun… clar recomand!

Voi ce mai citiți în ultima vreme? Ați mai descoperit ceva interesant? Zi frumoasă să aveți!

4 Replies to “Recenzie – Ghici cine moare primul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *