Zilele mai lejere îmi permit să citesc mai mult, la fel și weekend-urile în care decid să nu fac nimic. Cam așa s-a întâmplat și-n săptămâna ce doar s-a încheiat, am dedicat mai mult timp lecturii și asta s-a văzut în 3 cărți terminate 😀 Într-o pădure întunecată e un roman semnat de Ruth Ware, autoare de la care am citit și Femeia din cabina 10. Deși prima sa carte m-a dezamăgit un pic, la a doua mă așteptam la mai mult.

Comanda de la Târgul Cărții a ajuns în timp record, așa că m-am apucat de citit imediat. Acțiunea inițială m-a intrigat un pic. Nora, o scriitoare de romane polițiste, accepta invitația la petrecerea burlăcițelor pe care o organizează cea mai bună prietenă a sa din liceu. Nimic neobișnuit până aici. Doar că nu a mai ținut legătura cu aceasta de peste 10 ani și nu înțelege scopul invitației.

De ce o invită Claire la petrecere?

Ca de obicei, în aceste 2 zile petrecute într-o casă neobișnuită dintr-un loc neobișnuit – în mijlocul pădurii, ies la iveală mai multe secrete decât poate cineva să rumege. Iar atunci când intervine amnezia și te trezești pe un pat de spital, cu răni multiple și fără să știi ce s-a întâmplat o bună bucată de timp, lucrurile e clar că au luat-o razna de mult. Petrecerile sunt un motiv de bucurie, dar atunci când apare un cadavru în scenă, e clar că distracția s-a încheiat.

Părerea mea despre acest thriller

Sincer vorbind, mi-a plăcut destul de mult, deși am impresia că a lipsit ceva. M-aș fi așteptat poate la o intrigă mai puternică. Chiar și la finalul romanului, Într-o pădure întunecată m-a lăsat un pic în ceață și cu sentimentul că s-ar fi putut mai mult. Unele lucruri au fost un pic lălăite, peste altele s-a trecut foarte repede. Dar pentru cititorii avizi de thrillere, eu zic că e o carte reușită, pe care chiar o recomand!

Într-o pădure întunecată e o carte numai bună de luat în vacanță. Cu un limbaj simplu, fără sincope, fără multe detalii (decât în puține cazuri, dar nu exagerate), cu personaje puține, firul acțiunii e ușor de urmărit. Deși, după cum am zis, aș fi vrut o explicație mai plauzibilă. Și o intrigă mai puternică… Și secrete mai spumoase, da! Dar a fost ok și așa, să vă spun drept! Voi ce cărți ați mai citit recent? Ce v-a mai dat pe spate?

One Reply to “Recenzie – Într-o pădure întunecată”

  1. Daca e thriller, e cat de cat de captivant si nu are nici personaje multe sa ma pierd printre numele lor, atunci s-ar putea sa fie o carte pe placul meu,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *