Ziua bună și La mulți ani! Sper că Anul Nou v-a găsit fericiți și împliniți! 2021 s-a încheiat bine în materie de lecturi, însă mai am câteva recenzii pe care trebuie să vi le transmit. Chiar dacă am citit mult, încă am cărți despre care nu v-am vorbit. Una din ele este De la mania lalelelor la Bitcoin – O istorie a averilor câștigate și pierdute în piețele de mărfuri. Deși vorbim despre o carte ce are ca obiect de studiu mărfurile și evoluția lor, chiar e o carte care m-a prins și pe care am citit-o foarte repede. Nu este o carte dificilă, după cum v-ați aștepta, dat fiind faptul că e vorba de parte financiară, ci e mai degrabă un izvor de cunoștințe, povești spuse la gura sobei.

Se pare că indiferent de mărfurile tranzacționate, dacă nu știi cum să faci acest lucru, în mod cert vei avea de pierdut. Îmi imaginam că petrolul, grâul sau metalele prețioase sunt și au fost importante, însă nu mă așteptam ca lalelele sau metalele precum zinc, plumb sau cupru să aibă o importanță chiar mai mare.

E o carte ușor de citit, împărțită pe capitole ce nu au foarte multe pagini, astfel că nu apuci să te plictisești. Pot spune că e prima carte ce ține de finanțe ce reușește să mă țină captivată. Asta pentru că e ușurică și plină de informații interesante. Un fel de bază pentru cultura ta generală. Aici găsești o mulțime de informații interesante. Drept urmare, sunt convinsă că nu știai că lalelele au fost foarte importante în economia Olandei și au generat venituri substanțiale. Au fost mai prețuite decât aurul, dar avântul s-a stins repede, întrucât toate au avut un început și un final.

Cartea De la mania lalelelor la Bitcoin o găsiți la Meteor Press și chiar v-o recomand pentru o serie de informații. Mi-a plăcut mult și capitolul despre Bitcoin, e un fel de loterie despre situația actuală a lumii. Nu știm niciodată încotro ne îndreptăm și cât va ține această nebunie. Toată lumea caută calculatoare performante pentru a mina, dar adevărul e că trebuie să investești foarte mulți bani pentru a și câștiga ceva. Și oare merită?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *