Sunt în căutări. În mari căutări, de fapt, pentru că de două săptămâni, de când ne-am mutat, caut o etajeră, un raft, un dulap sau cum naiba s-o numi pentru cărțile mele. Și la momentul actual stau burdușite în 3 saci de plastic, ceea ce mă doare parcă mai tare decât faptul că a revenit căldura în oraș. Am hotărât să fac una pe comandă, mare, să încapă și următoarele cărți pe care le voi cumpăra, dar nu prea știu cine ar putea să-mi facă. Nici n-am căutat prea mult prin magazine, doar am dat un search pe google, dar mă bate gândul să mă mișc din casă și să dau o fugă până la Carrefour, unde iubitul meu soț abia după două săptămâni s-a uitat să vadă dacă e ceva pe acolo. Ar mai rămâne Dedeman-ul. Deci opțiuni ar fi. Nu știu ce e și pe la Naturlich sau pe la Lems, dar pot să mă uit. Orice pentru a le găsi loc cărților! Mă știți doar! Dar hai să nu vă mai țin din treabă și să vă povestesc despre ultima carte citită. În weekend n-am prea avut timp de lectură, pentru că am fost prinsă cu nunta și cu somnul, și mă băteam pe o carte cu colega mea, dar am reușit să o termin (cum altfel?).

629732Testamentul lui Nobel” face parte din seria Annika Bengzton a Lizei Marklund, iar tânăra jurnalistă nu se dezminte nici de această dată. Invitată la dineul premiilor Nobel, Annika este martora uciderii președintei comitatului de acordare a distincțiilor, fapt care-i limitează accesul la scrierea articolelor pentru ziarul la care lucrează. Sursa sa din poliție, Q, îi interzice cu desăvârșire să publice ceva. Redactorul-șef îi dă concediu pe o perioadă îndelungată, întrucât restul colegilor se eschivează de ea, căsnicia nu merge tocmai bine… Annika nu pare că s-ar afla într-o perioadă prea bună a vieții ei.

Annika se mută împreună cu familia ei într-o casă nouă, unde se pare că necazurile nu se termină, ci continuă prin dispute cu vecinii lor. Ea investighează pe cont propriu, dar încă două morți îi dau planurile peste cap, întrucât victimele se leagă tot de Premiile Nobel. Primește acceptul de a se întoarce la muncă și, cu ajutorul relațiilor pe care și le-a creat, dezleagă misterul care planează asupra acestor premii atât de râvnite.

Liza Marklund a creat un personaj deosebit, Annika este o femeie puternică, a cărei carieră este mai importantă decât orice, dar care în același timp încearcă să se adapteze la viața de familie. Acțiunea romanului te ține în priză, nu ai cum să te plictisești și după ce parcurgi cele 500 de pagini, parcă tot îți par puține. Cartea o găsiți în această librărie online, eu mi-am pus deja pe listă pentru luna viitoare ”Lupul roșu”, este un volum anterior acestuia. Acum mă pun să mă mai documentez cu privire la etajeră, sper ca până la sfârșitul săptămânii să vă arăt rezultatul final! Seară faină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *