Neața bună, oameni faini! Cam scumpă la vedere în ultima vreme, știu, am avut o perioadă mai aglomerată și mai lipsită de orice chef, însă acum zic eu că mi-am mai revenit. Urmează și concediul și nu știu pe unde și dacă o să plec, însă voi avea grijă să nu mai las blogul nesupravegheat atâta timp. Azi revin la voi cu o rețetă simplă și rapidă, pe care am făcut-o atât în varianta cu carne, cât și vegetariană, și a avut succes în ambele moduri. Este vorba de un chec aperitiv, făcut în altă formă, pentru că de chec nu mai am. Eu am folosit o formă de sticlă termorezistentă de 20×20 cm, cu hârtie de copt. Cantitățile sunt pentru o tăviță de genul, eu am făcut două opțiuni. Să fie pentru toată lumea.

Aperitiv cu carne:
  • 5 ouă
  • 5 linguri de făină
  • 4 felii șuncă presată
  • 4 felii salam
  • măsline tăiate rondele
  • ciuperci
  • ardei gras / kapia roșu
  • brânză rasă sau bucățele – eu am pus Akadia

Se bat albușurile spumă. Mezelurile, măslinele, ciupercile scurse bine de apă, ardeiul tăiat bucățele și brânza rasă / bucăți se pun într-un bol încăpător. Se pune peste făina și gălbenușurile bătute. Original, cică ar avea și praf de copt. Eu nu i-am pus și nici nu am avut nevoie. Se amestecă compoziția, se adaugă albușurile spumă și se amestecă de jos în sus, pentru a păstra compoziția aerată. Se dă la cuptor cam 30 de minute. Depinde de cuptor, așa că urmăriți aperitivul. Se taie cald sau rece, nu afectează cu nimic.

Aperitiv vegetarian
  • 5 ouă
  • 5 linguri de făină
  • 4 crenvuști vegetali
  • măsline tăiate rondele
  • ciuperci
  • ardei gras / kapia roșu
  • brânză rasă sau bucățele – eu am pus Akadia

Aceeași poveste ca mai sus, doar că în loc de mezeluri avem crenvuști vegetali tăiați rondele. Și iese la fel de bun și de gustos! Drept dovadă, Mr. a mâncat ambele aperitive și a zis că cel fără carne a fost mai bun. Deci… se poate și gustos, și fără carne, deci luați în calcul.

Simplu și rapid, durează cam 40 de minute cu tot cu pregătire și nu necesită abilitați de master chef. Așa că merge de o gustare, mai ales pe căldură, când nu prea ai chef de vreo mâncare grea, cu sos. Pică și ușor la stomac, nu te balonează. Voi ați mai făcut genul acesta de aperitiv? Nu e așa că e o opțiune bună pentru musafiri sau pentru o gustare rapidă?

9 Replies to “Rețeta săptămânii – Aperitiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *